Nedim Gürsel, Papa’ya kitabını hediye etti

Nedim Gürsel, Papa Francis ile tanışarak kendisine İtalyancaya “Kızıl Melek” adıyla çevrilen “Şeytan, Melek ve Komünist” romanını armağan etti.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 19:11
Abone Ol google-news

Edebiyatta yarım asrı kutlamaya hazırlanan yazar Nedim Gürsel, geçen hafta Sant’Egidio Topluluğu’nun 30’uncu yılı şerefine İtalya’nın Assisi kentinde yapılan “Dinler ve Kültürlerarası Diyalog” toplantısına katıldı. Gürsel toplantıda bir barış bildirisi de okudu ve bu sırada Papa Francis ile tanışarak kendisine İtalyancaya “Kızıl Melek” adıyla çevrilen “Şeytan, Melek ve Komünist” romanını armağan etti. Gürsel, tanışma anını şöyle özetledi:

“Kendisi alçakgönüllü, bilgili ve karizmatik bir kişiliğe sahip. Ona İtalya’da geçen ay ‘Kızıl Melek’ adıyla çevrilen ve yayımlanan romanımı hediye ettim. “Kızıl Melek”in, bildiğimiz melek değil, komünist şair Nâzım Hikmet olduğunu da söylemedim. Eğer zahmet edip okursa, yüzünden hiç eksik olmayan tebessümün silinip silinmeyeceğini merak ediyorum. Yoksulların, mağdurların, ezilenlerin yanında yer alan, eşitsizliğe karşı duran Papa’nın Nâzım Hikmet’i benimseyeceğinden eminim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler