Beyoğlu Festivali'ne klasik otomobilli açılış

50 gün sürecek Beyoğlu Festivali'nin açılışı Tünel'den Taksim Meydanı'na klasik otomobillerin geçişiyle yapıldı.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 17:34
Abone Ol google-news

 

Bu yıl ilk kez düzenlenen küratörlüğünü Mehmet Taşdiken'in üstlendiği Beyoğlu Festivali'nin açılışı bugün yapıldı. Etkinlik Antika Festivali ile başladı.

 

Klasik otomobiller nostalji yarattı

15 klasik otomobil içinde en şık kıyafetler içinde bulunan figüranlar İstanbul'da nostalji havası yarattı. Beyoğlu'nun renkli havasına müzisyenler Edward Aris ve Grup Jaguar da eşlik etti. Klasik otomobil kortejinin Taksim Meydanı'na ulaşmasının ardından konuşan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Son zamanlarda terör olayları, darbe Taksim'de turist açısından sıkıntı oldu. Çok önemlirakamlar olmasa da, en azından insanların morali bozuldu. 'Ne oluyoruz' diye sordurdu. Gazeteler, yabancı basın yazdı. Bu algı bazen gerçektir, biliyorsunuz. Yani bir şey konuşuluyorsa giderek onun peşinden sürüklüyor. Tüm bu gidişata karşı hep birlikte dur deme ihtiyacı belirmişti. İşte imdadımıza bu etkinlik yetişti.

 Bazıları 10 yıldır yaptığımız etkinliklerdi. Temelde işin esprisi şu; Beyoğlu içinde birçok markayı aynı anda bulunduran merkez. Örneğin, Çukurcuma'yı  bilirler, Beyoğlu'nda olduğunu bilmezler. O parlatılması gereken değerimizdir.

Beyoğlu hep serbest bölge olmuştur. Herkesin kendini tanıtmak istediği vitrindir. Beyoğlu geçmişten geleceğe birbirine ilham vererek yaşıyor. Taksim Meydanı tarihinde ilk defa bu kadar güzel oldu." dedi.

Etkinliğe eski AB Bakanı Volkan Bozkır, milletvekilleri Haydar Ali Yıldız, Ahmet Hamdi Çamlı ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi de katıldı.

50 gün devam edecek festivalin programı şöyle:

28 Eylül- 5 Ekim Antika Festivali

3-10 Ekim Beyoğlu Film Festivali

7-16 Ekim Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali

18-23 Ekim Tasarım ve Zanaat Festivali

24 Ekim- 6 Kasım Beyoğlu Sahaf Festivali


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler