Yapay yaşamlar

Lost in Translation ve Marie Antoinette filmlerinin yönetmeni Sofia Coppola, Hollywood yıldızlarının evlerini soyan Bling Ring çetesinin gerçek öyküsünü başarılı bir anlatımla betimliyor.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 10:15
Abone Ol google-news

Ünlü moda dergisi Vanity Fair’de yayımlanan Nancy Jo Sales’in “The Suspects Wore Loboutins” adlı yazısından esinlenilen dramatik komedide, 2008–2009 yıllarında Lindsay Lohan, Paris Hilton, Orlando Bloom, Megan Fox gibi ünlülerin evlerine girerek onların marka eşyalarını çalan düşük gelirli, sorunlu, boşanmış ailelerin çocuklarının yapay yaşamlarını izliyoruz.

Amerikan toplumundaki diğer liseli öğrenciler gibi normal çocuklar olan bu gençler yıldızları taklit ederek onlar gibi varsıl ve ünlü olabiliriz diye düşünmeye başlıyorlar. Hepsinin anksiyete, depresyon, yalnızlık gibi sorunları var. Ünlülerin ne yaptıklarını, nerede olduklarını internetten izleyip uygun zamanlarda evlerine giren gençler çetesi 3 milyon dolardan fazla özel tasarım eşya çalarlar.

Hollywood tarzı yaşam stiline özenen Bling Ring çetesi sonunda yakalanarak 4 yıl hapis, 800 bin dolar para cezası alır. Şöhret tutkusu, uyuşturucu ve düşlerden oluşan yaşamları Amerikan Rüyası’nın bir yanılsamasıdır.

Pop kültürü, medya ve magazin dünyasını eleştiren filmin Özel Bölümler’inde fragman, gerçek Bling Ring çetesinin öyküsü yer alıyor.

The Bling Ring (Parıltılı Yaşamlar) Yönetmen: Sofia Coppola Oyuncular: Emma Watson, Israel Bruossard, Katie Chang, Taissa Farmiga, Claire Julie, Georgia Rock, Leslie Mann / 2013, 87 dakika, As Sanat. Format: Dvd.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler