Kentlerde sıkışanlar

20. Adana Altın Koza Film Festivali’nde en iyi film, yönetmen, senaryo, yardımcı erkek oyuncu ödüllerini alan dram, üç yalnız insanın sıradan yaşamlarını yetkin bir anlatımla betimliyor.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 10:22
Abone Ol google-news

Yavuz, alışveriş merkezlerinde yetmişli yılların popüler Fransızca şarkılarını söyleyerek yaşamını kazanır. Ayrıca bir belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kurslarında müzik dersleri verir. Öğrencisi Neşe süper marketlerde ürün tanıtımı yapar. Kurs bitince Neşe, Yavuz’a iş aradığını, ona vokal yapabileceğini söyler.

Yavuz, Yozgat’taki gazinocu Yaşar’dan şarkıcılık teklifi alır. Yeni bir başlangıç yapmak için yanında öğrencisi Neşe’yle birlikte yola koyulur. Bugüne dek yalnız yaşamış orta yaşlı Yavuz’un dünyasında genç bir kadının varlığı onun için yepyeni bir deneyimdir. Delilah Gazinosu’nda Yavuz şarkı söyler, Neşe vokal yapar ama performansları yerel halkın ilgisini çekmez.

İkili kısa bir sure sonra berber Sabri’yle tanışır. Sabri’nin iki hedefi varıdır, evlenmek ve kadın kuaför dükkanı açmak. Neşe, Sabri’yle daha çok zaman geçirmeye başlar. Bu yeni durum Yavuz’un dikkatini çeker. Gazinoda işler iyi gitmemektedir. Yavuz’un yerine fantezi arabesk söyleyen biri gelir. Yavuz, Neşe ve Sabri, sınırlı, sıradan yaşamlarında önemli kararlar almak zorunda kalırlar.

Ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül kazanan filmin Özel Bölümler’inde fragman, set görüntüleri, set fotoğrafları yer alıyor.

Yozgat Blues Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, Kevork Malikyan, Serkan Öztürk/ 2013, 92 dakika, Kanal D Home Video.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler