Tarık Akan için Köln'de buluşma

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Tarık Akan için Almanya'nın Köln kentinde bir anma düzenlenecek.

Yayınlanma: 28.10.2016 - 12:53
Abone Ol google-news

31 Ekim akşamı yapılacak etkinlikte Türkiye'den birçok sanatçı ve gazeteci de yer alacak ve şiirler, şarkılar, anılar, filmler eşliğinde Tarık Akan anılacak. Gecenin sunuculuğunu da üstlenecek olan Nebil Özgentürk'ün Tarık Akan için hazırladığı yeni bir belgeselin de gösterileceği anmanın organizasyonunu daha önce düzenledikleri Nazım Hikmet geceleriyla tanıdığımız Cumhuriyet Halk Platformu Köln Derneği Başkanı Günay Çapan üstleniyor.


Fazıl Say Ve Zülfü Livaneli ilk kez birlikte


Rutkay Aziz'in yapacağı açılış konuşmasının ardından Nebil Özgentürk imzalı "Bir Cumhuriyet Sevdalısı'nın Yolu: Tark Akan" adlı belgeselin gösterimiyle başlayacak anmada Fazıl Say mini bir dinleti sunacak. Bu anmaya katılmak için Viyana'daki konserini erteleyen Fazıl Say'a sahnede şiirleriyle Genco Erkal ve vokaliyle Serenad Bağcan eşlik edecek. Ayrıca yine aynı gecede Zülfü Livaneli ilk kez Fazıl Say ile birlikte sahne alacak ve Say'ın piyanosu eşliğinde "Yiğidim Aslanım"ı seslendirecek.

 

Sunay Akın'ın Tarık Akan'a dair çok özel bir anısını paylaşacağı anmada gazeteci yazar Zeynep Oral da Akan hakkında bir konuşma yapacak. Usta şair Ataol Behramoğlu'nun şiirler okuyacağı etkinlik bir yandan da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da kutlanacağı bir gece olacak. Tarık Akan'ın ailesinin de katılacağı ve yaklaşık 3 saat boyunca, oynadığı filmlerden derlenmiş görüntüler eşliğinde hayatını sinemaya ve Cumhuriyet idealine adamış bir aydına yürek dolusu bir selam yollanacağı gecenin finalde tüm katılımcılar yeniden sahneye çıkıp koro halinde "Yiğidim Aslanım" türküsünü seslendirecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler