Yazmak ışık tutmaktır

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü’nü alan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi “Yazmak ışık tutmaktır” diyerek felsefi bilginin dünyaya ışık tuttuğunu vurguladı.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 23:09
Abone Ol google-news

“35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı” ile “ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı” onur ödülleri, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. “Felsefe ve İnsan” temalı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından sunuldu.

İoanna Kuçuradi, “Yazmak ışık tutmaktır” diye başlayan konuşmasında felsefi bilginin dünyaya ışık tuttuğunu şu sözlerle ifade etti: “Bir problem, bir aykırılık... O konuda bildiğimiz ile kendi gözlerimizle gördüğümüz arasında bir aykırılık olabilir. Bu aykırılığı gidermek, problemi çözmek çabasında gördüğümüzü yazmak, başkalarının da görebilmesini mümkün kılar. Bu, felsefe bilgisiyle dünyamıza ışık tutmaktır. Hergün yüz yüze geldiğimiz birçok insanın harcanmasına yol açan bu aykırılığa ışık tutmaktır ve şu anda ışık tutmamız gereken çok şey var. Kötü niyetten önce cehaletle savaşmamız gerektiğini düşünüyorum.”

ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Ödülü ise Gülsün Karamustafa’ya TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan tarafından sunuldu.

Karamustafa, konuşmasında 26 yıl önce Tepebaşı’nda TÜYAP ve uzun süre genel sekreterliğini yaptığı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin işbirliği ile başlatılan sanat fuarının yarattığı heyecanı hatırlatarak, “Böyle bir kuruluşunun değerini, ileriye doğru nasıl bir ivmeye yol açacağını deneyerek öğrendim. O zamanlar başlatılan bu genç etkinliğin açtığı kapıdan bugün ‘Umulmadık Topraklar’ sergileriyle fuarın çağdaş sanat alanına taşındığını görmek sevindirici” dedi.

Yılın Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise Summart Sanat Merkezi’ne verildi. Ödül, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Mete Bora adına kızı Zeynep Bora’ya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof. Aydın Ayan tarafından verildi. Zeynep Bora, “Babam genç sanatçıların hayatında fark yarattı. Onlara yeni projelerde destek olmaya hep devam edeceğiz” dedi.

Gecede Turhan Günay’ın eksikliği, Deniz Kavukçuoğlu’nun, “Arkadaşımız ne olduğu anlaşılmayan bir gerekçeyle Silivri’de” sözleriyle dile getirildi. İstanbul Kitap ve İstanbul Sanat fuarları, 20 Kasım Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler