Kenardakiler

"Dünyanın tüm kenarları içerdekilerin çöplüğüdür"

Yayınlanma: 22.11.2016 - 15:28
Abone Ol google-news

Çağdaş Fransız tiyatrosunun tanınmış isimlerinden Sedef Ecer'in, "À La Périphérie", "Kenardakiler" oyunu, Mert Öner'in rejisiyle, kasım ayında, Toy İstanbul'un sahnesinde, Türkiye prömiyerini yapacak. Oyunun kadrosunda Barış Yalçınsaoy, Ceren Taşçı, Nebahat Dağlı, Neslihan Aker, Şakir Güler ve Yezdan Kayacan yer alıyor. 'Kenardakiler' 24 Kasım 2016 tarihinde, saat 20:30'da Toy İstanbul'da ilk gösterimini yapıyor. 

Oyunları devlet sahnelerinden hangarlara, ödenekli tiyatrolara bir çok farklı mekanda sergilenen, tez konusu olan, Fransa, Türkiye, ABD, Almanya dahil olmak üzere birçok ülkede sergilenen ve ödüllere layık görülen Sedef Ecer hala aktif olarak yazarlık, yönetmenlik ve oyunculuğa devam etmektedir. 

"Temelsiz evim, köksüz otum, hepsi birden benimle geldi gökkubeye. Dördüncü dünya bu işte"

 Yerleşik hayata geçilmesinden bu yana şehirleşmenin kendini tekrar eden en büyük problemi yurtsuzluk sorununa eğilen 'Kenardakiler'in tüm karakterleri gerçekleşmesi güç bir hayalin peşine düşer. Yaşadıkları köyü  'şehir' hayaliyle bırakıp kente göçen Bilo ve Dilcha başından geçenleri geçmişten gelerek seyirciyle paylaşır. 'Neden burada yaşıyorum? Neden olanlara katlanıyor...Neden büyük bir çöp yığınından yeni ve yaşamaya değer bir ev yapmaya çalışıyorum?' sorularının cevapsızlığında sıkışmış Tamar ve Azad ise günümüzde içinde yaşadıkları kokuşmuş kenti terkedip, dünyanın en güzel kokularının yükseldiği nadide şehir Paris'e gitmeye karar verirler. Yolculukları sırasında açlık, soğuk ve yalnızlıkla karşılaşan bu iki genç için güzel umutlarla başlayan düşleri, kalp kıran hatırlanmak istenmeyen bir anıya dünüşecektir. 

Sayısız ödül kazanan Sedef Ecer in büyülerle, karakutudan hayatımıza akan yalan maskelerle bezediği renkli rüyası 'Kenardakiler' 24 Kasım'da Toy İstanbul'daki ilk gösteriminin ardından 2017 sezonunda seyirciyle buluşmaya devam edecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler