Ödülünü Musa Kart’a adadı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ‘Başarı Ödülü’ alan Hicabi Demirci, tutuklu sanat insanlarına dikkat çekti.

Yayınlanma: 23.11.2016 - 07:14
Abone Ol google-news

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın dün akşam yapılan ödül töreninde tutuklu sanatçılar ile kız çocuklarının eğitimine vurgu yapıldı. Gecede, mülteci dramına kayıtsız kalanlara dikkat çektiği karikatürüyle birinciliğe değer görülen Marco de Angelis’a (İtalya) ödülü sunuldu.

Törende, kız çocuklarının eğitimi ve cinsiyet eşitliği konularını ön plana çıkaran karikatürüyle “Başarı Ödülü”ne değer görülen Hicabi Demirci, ödülünü gazetemiz tutuklu çizeri Musa Kart ile ifade suçundan tutuklu olan tüm sanat insanlarına adadı. Demirci, ödül parasını ise çocuk istismarının tartışıldığı bugünlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kız çocuklarının eğitimiyle ilgili sosyal projelerine bağışlamanın anlamlı olacağını söyledi. Yarışmada “Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya” teması altında çizilen karikatürler arasından “Özel Ödül” Türkiye’den Emrah Arıkan’a verildi. Çocuk gelinlere dikkat çektiği karikatürle ödülün sahibi olan Arıkan, “Keşke daha eğlenceli şeyler çizip öyle ödül alsaydım” dedi.

İkinciliğe değer görülen “Cau” Claudio Antonio Gomes (Brezilya) ile üçüncülüğe değer görülen Doğan Arslan’a (Türkiye) da ödülleri sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler