Karadeniz'in hırçın suları, Mezopotamya'nın uzun vadileriyle buluşuyor

Etnik müziğin genç ismi Diren İnanç ve sokakların Karadeniz esintisi Ümit Taşkıran, 9 Aralık saat 21.00'da The Mekan Cosmos'da sevenleriyle buluşacak.

Yayınlanma: 05.12.2016 - 21:49
Abone Ol google-news

Etnik müziğin genç ismi Diren İnanç ve sokakların Karadeniz esintisi Ümit Taşkıran, 9 Aralık saat 21.00'da The Mekan Cosmos'da sevenleriyle buluşacak.

Diren İnanç, 2015'in Nisan ayında Kalan Müzik etiketleriyle piyasaya çıkan  'Xoriye - Düğün ve Cenaze' adlı albümünde Kürtçe ,Zazaca ve Ermenice parçaları bir araya getirmiştir.

Etnik müziğin genç sesi Diren albümünde, düğün ve cenaze ritüellerine odaklanır, ölüm ve yaşamın halklar üzerindeki etkisinin benzerliğini, sevda, özlem, sevinç, hasret ve acının müzikal etkileşimini gözler önüne seriyor.


Ümit Taşkıran ise İstanbuk sokaklarında kemençe ile hemhal olmuş, müzikte kaybolmuş, turuncu saçlı bir müzisyen olarak tanımlanır. İTÜ Devlet Konservatuar'ında eğitimine devam eden Taşkıran, son dönemde bir çok sahnede de sevenleri ile buluşmaya devam ediyor.

Diren İnanç ve Ümit Taşkıran birlikte yola çıktıkları bu projede , Kardeniz'in hırçın sularını, Mezopotamya'nın uzun vadileriyle buluşturuyorlar.Bu projeyle amaçları birlikte bir yaşamın notalardan yüreklere ulaşmasını sağlamak; barışmanın ve önyargıların kırılıp amasız salt vicdan ,sevgi ve umut gibi duyguları harekete geçirmektir. Kemençe'nin eşsiz sesiyle,cura'nın ahengine uyan ikili;Fırtınayı,Munzura bağlıyor.

Şehrin yorgunluğunu bir kenera bırakan ve doğayı müzikle buluşturmayı planlayan ikili konserlerinde, oksijenin değerinide vurgulayacaklar..

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon