Oscar’ın imdadına Jimmy Kimmel yetişecek

Son 20 yılda Oscar törenlerinin izlenme oranlarının bir türlü istenen seviyeye yükselmemesi her yıl yeni bir sunucu denenmesine yol açmış ama bir türlü aranan kan bulunamamıştı.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 19:38
Abone Ol google-news

Yapımcılar bu yıl çareyi Jimmy Kimmel’i görevlendirmekte buldular; ya da en azından bulduklarını sanıyorlar. Aslında Jimmy Kimmel’in adı bir süredir kulislerde dönüyor ama resmi olarak sunuculuğu onun yapacağı kabul edilmiyordu.

Nihayet bu durum resmen dillendirildi ve yılın en kötü saklanan sırrı tamamen ifşa oldu. İşin bir başka ilginç yanı ise ilk kez bir yıl boyunca yayımlanan dört büyük ödül töreninin yayıncı kanalların gece talk Showlarının sunucuları tarafından sunulacak olması. Hatırlanacağı üzre ABC’de yayımlanan Emmy törenini yine Kimmel sunmuş, NBC’deki Altın Küre törenini Jimmy Fallon devralmış ve Tony törenini de yine NBC’den James Corden sunmuştu. Oscar törenlerinin reytingleri 1998’deki törenden bu yana bir türlü istenen seviyeye yükselemedi. “Titanic”in 11 ödül aldığı 70. Oscar Ödülleri gecesi 57 milyon izleyici tarafından izlenmiş ve o dönem için bir rekora imza atmıştı. 6 yıl sonra “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” yine 11 Oscar aldığında izleyici sayısı 43 milyon civarında olmuştu. Düşüş çok bariz belki ama yine de yüksek bir sayıydı aslında, zira 2006’da izleyici sayısı 38 milyon, 2008’de ise 31 milyona kadar geriledi. Popüler filmlerin aday olduğu yıllarda daha çok izleyiciyi toplandığı söylense de gelmiş geçmiş en büyük izlenme oranının 1970’te “Midnight Cowboy - Geceyarısı Kovboyu” filminin Oscar aldığı gece elde edildiğini de ekleyelim: yüzde 43.4’lük izlenme payı Oscar tarihinde henüz kırılamamış bir rekor. Bakalım Jimmy Kimmel dopingi bu yıl işe yarayacak mı? Sorunun cevabını almak için 26 Şubat gecesini bekleyeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler