İDSO’nun solisti genç yeteneklerdi

İstanbul Devlet ve Senfoni Orkestrası(İDSO) şef Antonio Pirolli’nin yönetiminde 25 Nisan cuma akşam Fulya Sanat Merkezi’nde verdiği Ulusal Egemenlik ve 23 Nisan Çocuk Bayramı konseri ve “Genç Yetenekler” ödül töreni ile sadece çocuklara değil gençlere ve büyüklere de coşkulu bir akşam yaşattı.

Yayınlanma: 27.04.2014 - 23:53
Abone Ol google-news
Konser öncesinde, Güzin Gürel ve Gülşen Negiz tarafından “Ulusal Genç Yetenekler Yarışması” nda birincilik ödülü kazanan Burak Dursun(Trombon) ve Elif Atamer(Vurmalı Sazlar), ikincilik ödülü kazanan Arda Serindağ(Klarinet) ve Keremcan Köse(Klarinet) ve üçüncülük ödülü kazanan Altay Acar(Trombon) ve Boğaç İpeklioğulları(Fagot)’a ödülleri verildi.Konserin ilk yarısında ödüllü sanatçılar, İDSO eşliğinde yeteneklerini sergileyen, sanatın geleceğine olan umudu yükselten yorumlarıyla hem orkestra hem de sanatseverlerden büyük alkış aldılar.

İDSO’nun dördüncü kez Sedat Gürel - Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı işbirliğiyle bu yıl üflemeli sazlar, arp ve vurmalı sazlar dallarında düzenlediği yarışmanın jürisi İDSO sanatçılarından oluşuyor. Genç yeteneklerin İDSO eşliğinde verdikleri konser jürinin isabetini de gösterdi. Orkestra, konserin ikinci bölümünde tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora’nın anlatımıyla Rus besteci Sergei Prokofiev’in senfonik masalı “Peter ve Kurt”u seslendirdi. Küçükler ve klasikle yeni tanışanları orkestra sazları ile tanıştırırken müzik yoluyla hikaye anlatılabileceğini gösteren eser, müziğin ve dramanın neşeli birlikteliğiyle aktarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler