‘Suskun Türkiye’...

Milano’da düzenlenecek Kitap Fuarı’nın, Teatro Dal Verme’de yapılan ve Aslı Erdoğan’a ithaf edilen ilk resmi ön etkinliği yapıldı. “Aslı Erdoğan İçin Milano” adlı etkinliğe Aslı Erdoğan telekonferansla katıldı.

Yayınlanma: 17.01.2017 - 20:56
Abone Ol google-news

Milano’da 19-23 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Kitap Fuarı’nın, Teatro Dal Verme’de yapılan ve Aslı Erdoğan’a ithaf edilen ilk resmi ön etkinliği yapıldı. Etkinliğe Aslı Erdoğan telekonferansla katıldı. Moderatörlüğünü İtalya’nın edebiyat eleştirmenlerinden ve devlet kanalı RAI’nin kültür kanalı Radio 3’ün yöneticisi Marino Sinibaldi’nin üstlendiği konferansa festival küratörü ödüllü yazar Chiara Valerio, Pınar Selek, gazeteci Lirio Abbate, yazar-türkolog Lea Nocera, Milano Kültür Meclisi üyesikompozitör Filippo del Corno ve yayıncı Robert Keller konuşmacı olarak katıldı.

“Federation of European Publishers / Avrupa Yayıncılar Birliği” sponsorluğunda yapılan “Aslı Erdoğan için Milano’da ve Türkiye’deki ifade özgürlüğü” başlıklı etkinliğin açılışında Sinibaldi, bu etkinliğin pasaportuna el konulduğu için gelemeyen Aslı Erdoğan’a ithaf edildiğini belirtip “Bu Avrupa’da basın özgürlüğüne adanmış bir halk toplantısıdır. Bugün Türkiye’de muhalif ve laik aydınlara, yazarlara, gazetecilere karşı büyük bir sindirme operasyonu sürdürülüyor. Ama bu sadece Türkiye’nin sorunu değil, Avrupa, dünya için de anti-demokrasinin ayak sesleri” dedi.

Erdoğan ayrıca İtalyan basınında da yer aldı

Ayrıca, İtalya’nın ikinci yüksek tirajlı gazetesi ‘Corriere Della Sera’da dün “Aslı Erdoğan’ın Cezaevlerinde” başlıklı bir yazı yayımlandı. Aslı Erdoğan’la cezaevindeyken Allessandra Coppola’nın; İştar Gözaydın, Turhan Günay, Ahmet Şık gibi hukuk dışı tutuklanan Türkiyeli yazar ve gazetecilerden bahsettiği yazısında Coppola “Yazarlar, gazeteciler, karikatüristler: hapiste 146 kişi, yüzlercesi de yargılanmayı bekliyor. Böylece ifade özgürlüğü Türkiye’de yok oluyor...” ifadeleri yer aldı.

Yine dün İtalya’nın en eski haftalık haber-siyaset dergilerinden L’espresso’da, uzun zamandır mafya tehdidi altında korumayla yaşayan İtalya’nın popüler gazetecilerinden Lirio Abbate, “Suskun Türkiye” başlığıyla Aslı Erdoğan’la yaptığı 4 sayfalık bir röportaj yayımladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler