Assos’ta Felsefe

Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde 17 yıldır gerçekleşen Assos’ta Felsefe adlı etkinliğin bu yılki ulusal toplantısı 3-4 Şubat 2017 tarihlerinde “Felsefede Öz ve Töz Kavramları” konusunda gerçekleşecek.

Yayınlanma: 23.01.2017 - 20:28
Abone Ol google-news

Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kenti Nazlıhan Otel'de yapılan etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları ücretsiz olarak katılabiliyor.

Sempozyumun ilk gün oturumlarında Prof. Dr Pınar Canevi: “Öz ve Töz Ayrımındaki Sorunsallar”, Prof. Dr. Ahmet Arslan: “Aristoteles'te Özün Varoluşa Önceliği”, Prof. Dr. Halil Turan: “Descartes'ın Tözleri ve İlişkin Bilgi Kuramsal Sorunlar”, Doç. Dr. Elif Çırakman: “Töz ve Özgürlük Meselesi” ve ikinci gün oturumlarında ise; Prof. Dr. Türker Armaner: “Hegel’de ‘Başkalaşan Töz’ ”, Yard. Doç. Dr. Levent Kavas: “Ousia'nın Türümü: Bir Delinin Attığı Taş", Doç. Dr. Cemil Güzey: “Öz Büyücüsü”, Prof. Dr. Örsan K. Öymen: “Felsefede Öz ve Töz Kavramlarına Eleştirel Bakışlar” başlıklı sunumlarıyla katılacaklar.

Ayrıntılı bilgi ve “on-line” kayıt için: Philosophy in Assos


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler