Festival 'Gezinin Ritmi' belgeseliyle başladı

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali”nin İzmir ayağı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan festival kortejiyle başladı.

Yayınlanma: 06.05.2014 - 09:55
Abone Ol google-news

Yürüyüş kortejine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK sözcülerinden Ferdan Çiftci, Buca Halkevi Çocuk Korosu, Yeşiltepe Köyü İlkokulu trompet takımıyla birlikte yüzlerce İzmirli katıldı.

İzmir Mimarlık Merkezi’ndeki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Pektaş “İşçi Filmleri Festivali’nin kentin önemli etkinliklerinden biri” olduğunu vurguladı. Festival sözcüsü Gökhan İnce de “Bu yılki festivalimizin konusunu, Türkiye tarihinin en görkemli eylemlerine ayırdık. Direnişi şimdiye ve gelecek kuşakların belliğine taşıyoruz” dedi. Etkinlik müzik grubu Praksis’in konserinden sonra “Gezinin Ritmi” belgeseliyle açıldı. Festival kapsamında bugün Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Konak Halkevi’nde film gösterileri ve Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu’nun oyunuyla devam edecek. Ayrıntılı bilgi için http://www.iff.org.tr


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler