Albert Long Hall konserlerine destek

Boğaziçi Üniversitesi’nin dünyaca ünlü sanatçıları ağırladığı, gelenekselleşen Albert Long Hall(ALH) Klasik Müzik Konserleri'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2017'de vereceği destekle devam edeceği Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından açıklandı.

Yayınlanma: 26.02.2017 - 23:17
Abone Ol google-news

Nihan Atalay(Flüt), Alejandro Marias(Viyolonsel) ve Javier Sáez Docón(Org)'un yer aldığı Barok Topluluğu Ensemble Bendis'in 22 Şubat akşamı verdiği "Barok Rüzgarları" konseri öncesinde sahneye çıkan Özkan Bakanlığa teşekkür ederken yirmi yıl boyunca Klasik Müzik Konserleri’ni gerçekleştiren Evin İlyasoğlu'nu daİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından açıklanan "45. İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü" dolayısıyla kutladı.
 
Sanatseverleri umutlandıran bu açıklamanın ardından Ensemble Bendis'in ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan flüt,çello ve org trio konseri 100 yıllık orgun akorlarıyla başladı. Sanatçılar, baroktan 20. yüzyılın ortalarına kadar gelen geniş bir repertuvaru, orgun mistik akorları ve güçlü bas sesleri arasına flüt ve çellonun gerek eşlikçi, gerekse solist olarak ruhun derinliklerine inen yorumu ile seslendirdiler.
 
ALH konserleri 1 Mart Çarşamba günü 19.30'da Prof. Dr. Oya Başak destek sponsorluğunda Güher & Süher Pekinel (iki piyano) ve Dünya Sahnelerinden Genç Yıldızlar'ın yer aldığı Trio Arte'nin "Ustalar ve Yıldızlar" konseri ile devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler