Tiyatronun kalbi Adana’da atacak

Türkiye’den 12, yurtdışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun yer aldığı festival, 30 Nisan’a kadar devam edecek

Yayınlanma: 16.03.2017 - 21:58
Abone Ol google-news

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 19’uncu kez Adana’da sanatseverlerle buluşturuyor.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde perdelerini açacak festival, Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararası tiyatro festivali olma özelliğini taşıyor. Türkiye’den 12, yurt dışından 9 olmak üzere toplam 21 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan’a kadar devam edecek. Festival biletleri 19 Mart Pazar günü satışa sunulacak.

Açılış oyunu ‘Giydirici’

Festivalin açılışı, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Giydirici” adlı tiyatro oyunuyla 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu yılın başında prömiyeri yapılarak yeniden sahnelenmeye başlanan “Giydirici” oyu- nunda; II. Dünya Savaşı’nda bombalar altında dahi tiyatroyu bırakmayan bir kumpanyada, ünlü ve yaşlı tiyatro oyuncusu (Hakan Çimenser) ile bu oyuncunun emektar giydiricisinin (Celal Kadri Kınoğlu) yaşadıkları anlatılıyor. Festivalde bu yıl Rusya’dan “Romeo ve Juliet” ve “Anna ve Amiral”, İspanya’dan “The Gag- Father”, Gürcistan’dan “Vişne Bahçesi”, Makedonya’dan “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”, Sırbistan’dan “Antigone” oyunları ile İtalya’dan “Kütük Evi” isimli çocuk oyunu sahnelenecek.

Türkiye’den ise hem Devlet Tiyatrosu’nun hem de özel tiyatroların başarılı oyunlarının yer aldığı festivalde İstanbul Devlet Tiyatrosu “Giydirici”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Ermişler ya da Günahkârlar”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu “Üç Kız Kardeş”, Ankara Devlet Tiyatrosu “Gayrı Resmi Hurrem”, Tiyatro Adam “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok Muydu?”, Tiyatro Kare “Ahududu”, Pürtelaş Tiyatro “Parçacıklar”, Tiyatro Platform “Köpeklerin İsyan Günü”, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu “Kim Var Orada – Muhsin Bey’in Son Hamleti” adlı oyunları tiyatroseverlerle buluşacak.

Festivale İspanya’dan katılacak Cia La Tal, sokak tiyatrosunun başarılı bir örneği olan ‘Guguklu Saat’ ile Doğal Park’ta Adanalılara keyifli bir açık hava gösterisi izletecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler