İzmir Marşı ile gündeme oturmuştu... Haluk Levent: Biz feci ötekileştirildik

İzmir Marşı klibi ile gündeme gelen Haluk Levent, "Bu bir ‘hayır’ klibi değil! Bu, hem ‘evet’çilerin hem ‘hayır’cıların, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin klibi" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 26.03.2017 - 09:23
Abone Ol google-news

<video:701563>

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Haluk Levent, Çanakkale şehitlerini anmak için hazırladığı ve bir haftada 3 milyon kez izlenen İzmir Marşı ve klibi hakkında kesinlikle 'Evet' ya da 'Hayır' vurgusu yapmadığını belirterek, "Bu bir ‘hayır’ klibi değil! Bu, hem ‘evet’çilerin hem ‘hayır’cıların, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin klibi. Türkiye’nin yüzde 47’si ‘evet’ dese bile, ben o yüzde 47’nin Mustafa Kemal düşmanı olduğuna inanmam, inanamam" dedi.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a konuşan Haluk Levent, klibi AKP’ye oy ve gönül vermiş insanların da izlediğini ve aldığı güzel tepkilerden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

"Biz feci ötekileştirildik. Bunun artık son bulması gerekiyor. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye’deki muhafazakâr kesime sanki karşıymış gibi gösterilmesi beni üzüyor. Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarına bakın. Sütçü İmam’dan, Makbule Ana’dan bahsediliyor. Beş vakit namaz kılan insanlar. Biz onların torunlarıyız. Kimi AKP’ye oy veriyor, kimi CHP’ye, kimi Saadet Partisi’ni tutuyor, kimi HDP’yi, kimi de MHP’li" ifadelerini kullanan Haluk Levenet, "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama hepimiz bu Cumhuriyet altında demokrasi sınırları içinde, özgürce yaşayabiliriz, yaşayabilmeliyiz..." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler