‘Komşu Kızı’ şarkılarıyla sahnede...

Topluluk bu akşam Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde konser verecek

Yayınlanma: 06.04.2017 - 19:38
Abone Ol google-news

Gitarist Şeyhmus Fidan, bağlama sanatçısı Orhan Gürsoy ve piyano sanatçısı Lana Budagova’nın bir araya gelerek kurduğu “Komşu Kızı’’ şarkılarıyla bu akşam Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde (Bakırköy) saat 20.30’da müzikseverle buluşuyor.

2016 yılında kurulan topluluk, Ermenice, Rusça ve Gürcüce gibi birçok dilde şarkılar söylüyor.

“Anadolu coğrafyasından ve komşu ülke halklarının şarkılarını, türkülerini söylüyoruz. Özellikle bildiğimiz dillerde eserler seçiyoruz ki o eseri anlayabilelim ve doğru anlatabilelim” diyor Gürsoy... Neden “Komşu Kızı” sorusunu yine Gürsoy cevaplıyor ve Lana Budagova’nın Gürcistanlı olmasından dolayı koyduklarını söylüyor. Gürsoy, “Lana’nın tam anlamıyla komşumuzun kızı olması ve komşu ülkelerin şarkılarını seslendirmemiz dolayısıyla bu ismi tercih ettik” diyor.

Budagova, 7 yaşında Tiflis Devlet Piyano Okulu’nda başlamış müzik hayatına. Üniversitede psikoloji ve filoloji eğitimi almış olsada müziğe ve dansa olan ilgisini hiç kaybetmemiş. 16 yaşında lise arkadaşlarıyla birlikte REVERS adlı müzik grubunu kurmuş, topluluğun solistliğini yapmış. Geçen yıl Kardeş Türküler grubunun Kınalıada Su Sporları Kulübü’ndeki konserinde konuk sanatçı olarak sahne aldığını söyleyen Budagova ile sahne aldığı mekânda tanışmış Gürsoy, “Kendisinin ses rengini çok beğendim ve birlikte bir şeyler yapabileceğimize kanaat getirdim. Daha sonra ortak arkadaşımız ve şu anki grup üyelerimizden gitarist Şeyhmus Fidan ile bir araya gelerek gurubu kurmaya karar verdik. Şeyhmus da alanında oldukça deneyimli: Halk müziğinin önemli isimlerinden; Erdal Erzincan, Cengiz Özkan, Hüseyin Turan, Emel Taşçıoğlu, Nida Ateş gibi birçok sanatçıya albüm ve sahnelerinde eşlik etmiş bir sanatçı” diyor. Konserin solistliğini üstlenen Budagova aynı zamanda piyano başında da yer alacak. Klasik gitar ve vokalde Şeyhmus Fidan, bağlama, vokal Orhan Gürsoy, çelloda Murat Süngü, duduk, yan flüt, saksafonda Erdi Arslan ve perküsyonda Yaşar Erdoğan olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler