Silivri’ye Turhan Günay mektubu

Kitaplarının verilmemesine tepki gösteren TYS, cezaevi yönetimine engelleme gerekçesini sordu.

Yayınlanma: 24.04.2017 - 22:34
Abone Ol google-news

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’a gönderdiği kitapların Günay’a ulaştırılmaması üzerine Silivri Cezaevi yönetimine bir mektup yazdı.

Bilindiği gibi geçen günlerde TYS’nin öncülüğünde aralarında Cemil Kavukçu, Ahmet Telli, Habib Bektaş, Faruk Duman, Haydar Ergülen, Turgay Fişekçi, Semih Gümüş gibi isimlerin de bulunduğu yazarlar, Günay’a imzalı kitaplarını göndermişti.

Hak ihlali

TYS’nin Silivri Cezaevi’ne gönderdiği ve kitapların takipçisi olduğunu belirttiği mektupta şu ifadelere yer veriliyor: “Sendikamızın Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay için başlattığı ‘Turhan Günay’a Yazarlardan İmzalı Kitap’ çalışması kapsamında Turhan Günay’a gönderdiği kitapların kendisine verilmediğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bütün ömrünü kitapları incelemeye, kitap okumaya vermiş bir yazarı kitaplardan mahrum etmek, o yazarı bir kez daha mahkûm etmek demektir. Türk edebiyatının önemli yazarlarının imzaladığı ve kurumunuzun adresine gönderdiği kitapların Turhan Günay’a verilmemesini de kişinin en doğal haklarından olan haberleşme hakkının engellenmesi olarak görüyoruz. Bu nedenle, bu hakkın engellenme gerekçesinin sendikamıza bildirilmesini talep ederiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler