Pespembe bir dünya

Dünyanın en kötü şarkıcısı olarak tanınan Florence Jenkins’in gerçek yaşam öyküsünü anlatan dramatik komedi ünlü yönetmen Stephen Frears’ın duygusal, eğlenceli anlatımıyla karşımızda. Florence rolüyle Meryl Streep 20. kez en iyi kadın oyuncu kategorisinde Oscar adayı oldu.

Yayınlanma: 28.04.2017 - 12:17
Abone Ol google-news

1944’te New York’ta bir mirasyedi olarak konforlu, lüks bir yaşam süren Florence’ın en büyük tutkusu müziktir. Daima ünlü bir şarkıcı olma düşü kuran Florence’ın buna karşın çok önemli bir eksiği vardır: Güzel bir ses.

Florence’ın en büyük destekçisi kocası ve aynı zamanda menajeri olan StClair Bayfield’dir. StClair, Florence’ın çevresinde bir sırca köşk yaratarak onu gerçeklerden uzak tutmuş, ona korunaklı bir yaşam kurmuştur. Bunu da Florence’ın babasından miras kalan yüklü parayla sağlamıştır.

Verdi Kulübü’nün kurucusu ve hamisi olan Florence, maestro Arturo Toscanini’ye konser vermesi için maddi destek verir. Şan dersleri almaya karar veren Florence kentin en iyi şan hocası maestro Carlo Edwards’tan özel ders almaya başlar. Piyanist olarak çok sayıda aday içinden seçilen Cosmé McMoon ona eşlik eder. Bir süre sonra Cosmé bu sıradışı çiftin en yakın dostları olur.

Elli yıldır frengi hastalığıyla boğuşan Florence’ı yaşama bağlayan tek şey müziğe karşı olan tutkusudur. Florence 18 yaşındayken düğün gecesinde doktor kocası ona bu hastalığı bulaştırmıştır. İlk kocasından ve babasından ağır darbeler alan Florence yılmamış kendi ayakları üstünde durmayı başarmıştır.

1919’da İngiltere’de oyuncu olmak isteyen soylu StClair Bayfield’le tanışan Florence bu yeteneksiz aktöre aşık olup onunla evlenmiştir. Aralarında çok özel bir anlaşma vardır. StClair’in Kathleen adlı genç, güzel bir sevgilisi vardır, Florence ta bunu bilmektedir.


Neredeyse elli yıldır ölümle burun buruna yaşayan Florence, ünlü Carnegie Hall’da konser vermek için girişimde bulunur. İlk gerçek konserini gerçek seyirci önünde verecek olan Florence zorlu bir yolculuğa çıkmak üzeredir.

Florence Foster Jenkins rolüyle en iyi kadın oyuncu kategorisinde  yirminci kez Oscar adayı olan Meryl Streep, StClair Bayfield’de Hugh Grant, Cosmé McMoon’da parlayan Simon Helberg’in performansları çok başarılı.

 

Florence Foster Jenkins (Florence) Yönetmen: Stephen Frears Oyuncular: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda, David Haig, Brid Brennan / 2016, 106 dakika, BirFilm / Format: Dvd.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler