Her role yakışan bir oyuncuydu

55 yaşında yitirdiğimiz tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Payidar Tüfekçioğlu, bugün sonsuzluğa uğurlanacak...

Yayınlanma: 18.05.2017 - 20:42
Abone Ol google-news

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Payidar Tüfekçioğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede 55 yaşında hayata veda etti. Sanatçı için bugün saat 11.00’de İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Tüfekçioğlu, Çengelköy Kerem Aydınlar Camii’nde kılınacak öğle namazını takiben Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun Tüfekçioğlu, konservatuvar eğitiminden sonra Bursa Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 2009’da İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oldu. 2000’de Avni Dilligil En İyi Erkek Oyuncu (Bağla Şu İşi) ödülü, 2007’de de Afife Tiyatro Ödülleri En iyi Erkek Oyuncu (Yeraltından Notlar) ödülünü aldı.

Tüfekçioğlu, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood, Alain Delon, Marcello Mastroianni, Yul Brayner ve Paul Newman’ın yanı sıra “Deli Yürek” dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nu da seslendirdi. Tüfekçioğlu’nun oynadığı bazı diziler şunlar: “Kurtlar Vadisi Pusu”, “Ölümsüz Aşk”, “Naciye’yi Kim Sevmez”, “Hünkârın Bir Günü”, “Acayip Hikâyeler”... Oynadığı tiyatro oyunlarından bazıları ise şunlar: “Yeraltından Notlar”, “Amadeus”, “Şölen”, “Yaprak Dökümü”, “Ayı”, “Kadı”, “Yedi Kocalı Hürmüz”, “Gılgamış”, “Macbeth”...

SANATÇI DOSTLARI YASTA

Mehmet Ali Kaptanlar (aktör): “Hep birbirimize destek olduk, yaşamı paylaştık. Belki de en çok onunla oynadım. Sultanahmet’teki evde 80’lerde bizimle kalmaya başladığında sakalı bile çıkmamıştı, en küçüğümüzdü. Koca sakallı koca bir aktör oldu. Pamuklara sarılıp korunması gerekirken küstürüldü. Çok hassastı. Genç yaşta emekli oldu. Kendi yolunda yürüdü. En verimli zamanında gitti. Acısı, hırsı kaldı.”

Mustafa Avkıran (yönetmen, aktör): “Az rastlanacak yetenekte, her role yakışan bir oyuncuydu. 1979’da Musa Uzunlar, Mehmet Ali (Kaptanlar), ben ve Payidar aynı otobüste İstanbul’a geldik. 38 yıl sırdaşım, dostum yol arkadaşım oldu. Neredeyse rejisini yaptığım bütün oyunlarda oynadı. Antalya’da “Mezopotamya Üçlemesi”nde yarattığı karakterler, “Ayaktakımı Arasında” da Satin rolü, “Oresteia Üçlemesi”... Sayamayacağım kadar çok iş yaptık. Benim ilk reji denememde insanlara ateşi getirdiği için her gün ciğeri kartallara yedirilerek cezalandırılan Prometheus’u oynadı ve ne yazık ki, ciğeri yanarak bu dünyadan ayrıldı.”

BİROY Meslek Birliği: “Meslektaşımız Payidar Tüfekçioğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesi, dostları, meslektaşları ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Alican Yücesoy: “Çok değerli bir meslektaşımızı, ağabeyimizi kaybettik. Başımız sağ olsun.”

Okan Bayülgen: “Payidar Ağabey’i kaybettik. Büyük oyuncu, yakışıklı adam, hayranlıkla izlenen usta. Başımız sağ olsun.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler