Altın Palmiye yarışının iddialı yönetmenlerinden Zvyagintsev: Ceylan’a benzetilmek onurdur!

Önde aile dramı arkada toplumsal açmazlar; boşanmak üzere olan tek çocuklu genç bir aile üzerinden ülkenin hal ve ahvalini resmeden “Loveless/Nelyubov” ile Altın Palmiye yarışını açan Andrey Zvyagintsev’le Cannes koşuşturması içinde konuştuk.

Yayınlanma: 20.05.2017 - 22:50
Abone Ol google-news

Önde aile dramı arkada toplumsal açmazlar; boşanmak üzere olan tek çocuklu genç bir aile üzerinden ülkenin hal ve ahvalini resmeden “Loveless/Nelyubov” ile Altın Palmiye yarışını açan Andrey Zvyagintsev’le Cannes koşuşturması içinde konuştuk. Kırgınlıklarını birbirlerine ziyadesiyle duyuran çift, ilgisiz davrandıkları çocuklarının ortadan kaybolmasıyla başlayan arayışta bir nevi kendileriyle yüzleşiyor ve Zvyagintsev tam da bunu yapmak istediğini söylüyor: “İnsanlık hallerini anlatmak istedim, karanlık yönlerimizi ortaya çıkarmak istedim. Öncelikle insanla ve aile denilen birliktelikle ilgili bir film bu. Karanlık tarafımızdan korkmamak gerekiyor bence.”

Rusya’daki yozlaşma üzerine devasa manzaralar resmettiği “Leviathan”dan sonra devlet desteği alamayan Zvyagintsev bu kez daha rahat ama yine de “Özellikle politik bir film yapmadım ama insanı anlatırken politikadan uzak kalamazsınız elbette” diyor. Bundan üç yıl önce en iyi senaryo ödülünü kazandığı “Leviathan” vesilesiyle söyleşi yaptığımızda Zvyagintsev aynı yıl Altın Palmiye’yi kazanan Nuri Bilge Ceylan’a övgüler düzmüştü. “Loveless”daki polis soruşturmasının izinde muhtelif insanlık manzaralarını ve “Bir Zamanlar Anadolu’da”ndaki arayış temasını hatırlatınca “Müthiş bir filmdi, inanılmaz beğeniyorum. Onunla kendi sinemam arasında herhangi bir benzerlik kurulması beni müthiş heyecanlandırır, gurur duyarım” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler