37 yıl sonra Carrie

Stephen King’in ünlü romanı Carrie’yi bu kez Boys Don’t Cry(Erkekler Ağlamaz), Stop Loss(Görev Uğruna)filmlerinin yönetmeni Kimberley Peirce sinemaya uyarladı.

Yayınlanma: 24.05.2014 - 11:37
Abone Ol google-news

King’in romanını 1976’da uyarlayan Brian de Palma’nın yaşamı değişti, bu düşük bütçeli yapım yönetmene Hollywood’un kapılarını açtı. Carrie aynı zamanda King’in ilk büyük başarısıydı. Kimlik ve ergenlik bunalımları, anne–kız ilişkisi, gençlerin toplumda yer edinmeleri gibi kapsamlı temaları içeren psikolojik korku filminde Carrie içe dönük, utangaç, naif, dış dünyadan kopuk bir gençkızdır.

Kendisini Tanrı’ya adamış, aşırı dindar annesi Margaret White, Carrie’yi baskı altında yetiştirmiştir. Lisedeki arkadaşları Carrie’yi sürekli aşağılarlar. Kült korku filmine dönüşen Carrie’de gençkız telekinetik güçleri olduğunu keşfeder.Annesi kızının bu gücünü Şeytan’a bağlar.

37 yıl sonra Boys Don’t Cry(Erkekler Ağlamaz/1999), Stop Loss’un(Görev Uğruna/ 2008) yönetmeni Kimberley Peirce romanı günümüze uyarlayarak sinemaya aktardı. “Romanı modernleştirerek çağdaş bir renk katmayı düşündüm. Columbine ve Newton liselerinde yaşanan okul katliamlarıyla sarsılan bir Amerika portresi tasarladım” diyen Peirce, Carrie’yi şiddetin, sosyal medyanın bozduğu yozlaşmış bir dünyada yaşama tutunmaya çabalayan bir gençkız olarak tanımlıyor. Şekspiryen temanın zamansız, evrensel olduğunu vurgulayan yönetmen, Carrie’nin herkes gibi umutları,korkuları
olduğunu ama kasaba halkının onu çok zorladığını belirtiyor.

Ergenlik bunalımını, aile baskısını, aşağılanmayı ustalıkla yansıtan filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, oyuncu seçimleri, özel efektlerin yapımı, öyküyü 21. yüzyıla uyarlamak, fragman, telekinetik şaka yer alıyor.

Carrie (Günah Tohumu) Yönetmen: Kimberley Peirce Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Julianna Moore, Judy Greer, Portia Doubleday, Alex Russell, Gabriella Wilde, Ansel Elgort / 2013, 85 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler