İDSO Güney Amerika turnesine çıkıyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO), Dr. Martin Ochs Konzert und Tournee management firmasının organizasyonu ile 18 ve 30 Haziran 2017 tarihlerinde Güney Amerika kıtasının dört ülkesinde altı konser verecek.

Yayınlanma: 12.06.2017 - 18:34
Abone Ol google-news
 
Yaşayan en büyük fagot sanatçılarından biri olan şef Milan Turkovic yönetiminde İDSO, çıkacağı bu büyük turnede Brezilya, Peru, Arjantin ve Şili’nin birbirinden güzel konser salonlarında müzikseverlerle buluşacak. Konserlerin solistleri ünlü keman virtüözleri Vadim Repin  ve Rebekka Hartmann. Jean Sibelius, Antonin Dvorak ve Max Bruch'un eserlerinin seslendirileceği konserler Nevit Kodallı’nın “Telli Turna” Orkestra Süiti ile başlayacak.
 
Turne, İDSO’nun Brezilya’nın Sao Paulo ve Rio de Janeiro şehirlerinde vereceği üç konserle başlayacak. 20 ve 21 Haziran’daki konserler Sao Paulo Konser Salonu'nda şef Milan Turkovic yönetiminde solist Vadim Repin ile verilecek. Brezilya’daki üçüncü konser ise, 22 Haziran’da Rio de Janeiro’da Rio de Janeiro Belediye Tiyatrosu’nda verilecek ve İDSO bu konserde solist Rebekka Hartmann’a eşlik edecek.
 
Turne, Peru’nun başkenti Lima’daki Büyük Ulusal Tiyatro’da verilecek konserle devam edecek. İDSO, 26 Haziran’da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’deki Teatro Coliseo'da Arjantinli müzikseverlerle buluşacak.
 
Güney Amerika turnesinin son durağı ise Şili’nin başkenti Santiago olacak ve İDSO 28 Haziran’da Santiago Sanat Merkezi’nde son kez müzikseverlerle buluşacak.
 
İDSO Müdürü obua grup şefi Sezai Kocabıyık, “Bu tarihi turne projesini İDSO ekibi olarak gerçekleştirecek olmamızdan gurur duyuyoruz. Olağanüstü sanatsal değere sahip, dünya çapında şef ve solistlerle gerçekleştireceğimiz Güney Amerika turnemizde ülkemizin adını geniş kitlelere duyuracağımız için çok mutluyuz” diyerek programın detayları hakkında bilgi verdi.
 
İDSO'nun Güney Amerika Konser Turnesi Programı:
 
20.06.2017 Sao Paulo
22.06.2017 Rio de Janeiro
24.06.2017 Lima
28.06.2017 Santiago konserlerinin programı:
 
Nevit Kodallı: “Telli Turna” Orkestra Süiti
Jan Sibelius: Op.47 Re Minör Keman Konçertosu
Antonin Dvorak: Op.70 Re Minör, Senfoni No.7
 
21.06.2017 Sao Paulo
26.06.2017 Buenos Aires konserlerinin programı:
 
Nevit Kodallı: “Telli Turna” Orkestra Süiti
Max Bruch: Op.26 Sol Minör Keman Konçertosu No.1
Antonin Dvorak: Op.88 Sol Majör, Senfoni No.8
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler