Endemol Shine’a alkışlı protesto

‘Paramparça’, ‘Dayan Yüreğim’ ve ‘Evlat Kokusu’ dizilerinin oyuncuları ve set çalışanları dün Hollanda merkezli yapım şirketi Endemol Shine Türkiye’nin önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 15.06.2017 - 20:51
Abone Ol google-news

‘Paramparça’, ‘Dayan Yüreğim’ ve ‘Evlat Kokusu’ dizilerinin oyuncuları ve set çalışanları dün Hollanda merkezli yapım şirketi Endemol Shine Türkiye’nin önünde eylem yaptı. Set çalışanları ve oyuncular yaptıkları açıklamada emeklerinin karşılığını alamadıklarını, adı geçen dizilerde oyunculardan tedarikçi şirketlere kadar herkesin alacakları olduğunu belirttiler. Karşılarında hiçbir muhatap bulamadıklarını söyleyen eylemciler eğer bir çözüm bulunamazsa protestolarına devam edeceklerini açıkladılar.

Altan Dönmez: Gerekirse her hafta geliriz

‘Paramparça’ dizisi yönetmeni Altan Dönmez yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ‘’Evlerinden atılanlar, elektriği kesilenler, çocuğunu okuldan almak zorunda kalanlar, hasta olup doktora gidemeyenler, evlerini boşaltıp başkalarının evinde kalanlar gibi örnekler mevcut ve bu gerçekten iki senedir yaşanılan bir süreç. Burada çok ciddi bir şekilde hak yenmesi söz konusu, bu insanların bütün derdi hak ettiklerini almak. Gerekirse buraya her hafta geliriz.’’

‘Trilyonlar kazan, insanların hakkını verme’

Özellikle set çalışanlarının zor durumda olduğunu belirten oyuncu Erkan Petekkaya ise, “Niçin sesinizi şimdiye kadar çıkartmadınız derseniz, bizim mesleğimizin, sadece mesleğin içinde olanların ve basın mensuplarının bilebileceği bir etik anlayışı var. Bu etik anlayış gereğince kimse işi bırakmadı, ben de bırakmadım, ekip de bırakmadı. Yağmur, çamur, soğuk, sıcak her koşulda çalıştık. Ama durum öyle bir noktaya geldi ki artık kazıklandığını hissetti herkes. Koskoca Endemol şirketi Hollanda’dan gel, burada şirket kur, 55 ülkeye sat, trilyonlar kazan, burada insanların hakkını verme. Gerçekten çok üzücü, ayıp’’ dedi.

Endemol’den açıklama

Eylem sonrası açıklama yapan Endemol Shine Group, CEO Gökhan Tatarer ve COO Hakan Eren’in görevlerine son verildiğini duyurdu. Açıklamada şöyle denildi: “Endemol Shine Türkiye’nin geciken ödemelerinin bazı kişiler üzerinde yarattığı etkinin bilincindeyiz ve bu problemi elimizden geldiğince hızla çözebilmek için çalışmaktayız. Bu süreç, Endemol Shine Türkiye’nin süregelen işlerinin ayrıntılı olarak incelenmesini gerektirdiğinden planlanandan daha fazla vakit almakta olduğu için özür diliyoruz.’’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler