Sanatsal değeri yüksek bir turne

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 18-30 Haziran tarihleri arasında Brezilya, Arjantin, Şili ve Peru’yu kapsayan bir Güney Amerika turnesine çıkıyor. İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık ‘Çok iyi bir turne olacak’ diyor.

Yayınlanma: 16.06.2017 - 21:10
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 18-30 Haziran tarihleri arasında Brezilya, Arjantin, Şili ve Peru’yu kapsayan bir Güney Amerika turnesine çıkıyor. 12 Haziran Pazartesi gününden beri Hırvat asıllı orkestra şefi Milan Turkovic ile provalar yapan orkestranın solistleri ünlü keman virtüözleri Vadim Repin ve Rebekka Hartmann. Jean Sibelius, Antonin Dvorak ve Max Bruch’un eserlerinin seslendirileceği konserler Nevit Kodallı’nın “Telli Turna” Orkestra Süiti ile başlayacak.

İDSO Müdürü ve obua grup şefi Sezai Kocabıyık, “Şef Milan Turkovic dünyanın en büyük fagotçularından bir tanesiydi. Son yıllarda Viyana’da yaşıyor, şeflik de yapıyor. Provalarda iyi bir sinerji yakaladık, orkestraya yaklaşımı olumlu. Aynı dili konuşuyoruz. Kolay anlaşacağız gibi görünüyor. Hemen ilk prova sonrasında ‘Çok iyi bir turnemiz olacağını düşünüyorum’ dedi. O da memnun. Biz de çok memnunuz” diyor. Dört ülkede altı konserin verileceği bu yüksek profilli turne sürecini ise, Kocabıyık şöyle ifade ediyor, “Alman kökenli önemli profesyonel bir turne organizasyonundan dünya standartlarına göre ulusal boyutta yüksek profilli büyük bir turne teklifi geldi. Şef, solistler, sayı, program kafalarında hazır; altı konserli bir Güney Amerika projesi. Biz 60 kişilik bir kadro ile seslendirebileceğimiz, müziğimizi çok iyi yansıtan, orkestrasyonu güzel, duru, anlaşılır bir eser olan Nevit Kodallı ‘Telli Turna Orkestra Süiti’ ve bis için Ferit Tüzün’ün ‘Esintiler’inin son bölümünü çalacağımızı söyledik, onlar da kabul etti. Avantajlı bir turne çünkü yerel değil ulusal düzeyde, dünyanın en önemli salonlarında, ünlü şef ve solistlerle, önemli bir program seslendireceğiz. Sanatsal değeri yüksek, büyük bir senfonik tanıtım atağı olacak. Heyecanlıyız ve gerçekleştirmeyi başardığımız için çok mutluyuz.”

Dört ülke altı konser

Turnenin ilk ayağı Brezilya olacak. 20 ve 21 Haziran’daki konserler Sao Paulo Konser Salonu’nda Vadim Repin ile, üçüncü konser ise, 22 Haziran’da Rio de Janeiro’da Rio de Janeiro Belediye Tiyatrosu’nda verilecek ve İDSO bu konserde Rebekka Hartmann’a eşlik edecek. Turne, Peru’nun başkenti Lima’daki Büyük Ulusal Tiyatro’da verilecek konserle devam edecek. 26 Haziran’da ise İDSO, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’deki Teatro Coliseo’da Arjantinli müzikseverlerle buluşacak. Turnenin son durağı 28 Haziran’da Şili’nin başkenti Santiago. İDSO’nun buradaki konseri Santiago Sanat Merkezi’nde olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler