Caz rüzgârı bugün esecek

24. İstanbul Caz Festivali bu akşam Jacky Terrasson ile Stephane Belmondo ve besteci, saksofonist Korhan Futacı ile Kara Orkestra konserleriyle başlıyor.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 19:11
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Caz Festivali’nin 24’üncüsü nihayet başlıyor. 21 Temmuz’a kadar 20’nin üzerinde mekânda, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleşecek festival yaklaşık 50 konserle yaz sıcaklarına cazın rüzgârını getirecek. Festivalin ilk iki konseri bu akşam. İlki Fransız Sarayı Bahçesi’nde 20.00’de başlayacak caz piyanisti Jacky Terrasson ile Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo konseri. Geçen yıl “Mother” adlı bir ortak albüme de imza atan ikili balladlar, şansonlar ve caz standartlarını yorumlayacak. Gecenin açılışını kontrabasçı Kağan Yıldız ile piyanist Can Çankaya gerçekleştirecek.

 

Festivalde bu hafta

Bu akşamın ikinci etkinliği ise 22.00’de Salon İKSV’de başlayacak besteci ve saksofonist Korhan Futacı ile Kara Orkestra konseri. Gecenin açılışını şarkıcı ve söz yazarı İdil Meşe ile yerli hip-hop sanatçısı Da Poet’in bir araya geldiği triphop ve hip-hop grubu Rain Lab yapacak. Festival ilk haftasında bu yılın ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü de alan Fatih Erkoç, TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler, JUNUN, Shye Ben Tzur, The Rajasthan Express, Levent Yüksel, Taksim Trio, Cenk Erdoğan, Tolga Bilgin, Kristian Lind ve Geeva Flava gibi caz, güncel müzik, dünya müziği, blues ve soul’un farklı seslerini ağırlayacak. 6 Temmuz Perşembe 19.00’dan itibaren Kadıköy Moda’da düzenlenecek “Gece Gezmesi” etkinliği kapsamında Club Quartier (St. Joseph’liler Derneği), Moda Sahnesi, Kadıköy Sahne, Atölye Hangart, Zor, KargART, All Saints Moda Kilisesi ve Dorock XL gibi birçok mekânda Kolektif İstanbul, Ceylan Ertem, Gevende, Son Feci Bisiklet, Jakuzi ve daha birçok isim sahne alacak.

Çocukça bir gün

Festival kapsamında bu yıl ilk kez Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’te “Çocukça Bir Gün” başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. 8 Temmuz Cumartesi günü 15.00’te başlayacak etkinlikte Oran Etkin, Hakan Başar ve Barış İçin Müzik Üflemeliler Topluluğu konserlerinin yanı sıra gün boyunca çocuklar için çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak. Son 20 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen festivalin tüm biletleri Biletix’ten ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında) temin edilebilir. Konser günleri mekân girişlerinde de bilet satışı yapılacak. (caz.iksv.org


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler