Sting 104 bin Avro'luk ödülünü sığınmacılara bağışladı

İsveç’in en prestijli müzik ödülüne layık görülen Sting, mülteci gençlerin entegrasyonunun müzikle sağlanmasını teşvik eden bir projeyi destekledi. Sanatçı bu projeye maddi değeri oldukça büyük olan ödülünü bağışladı.

Yayınlanma: 11.07.2017 - 20:11
Abone Ol google-news

İsveç'te ‘müziğin Nobel Ödülü' olarak adlandırılan Polar Müzik Ödülü'nün 2017'deki sahibi İngiliz Rock yıldızı Sting, aldığı 104 bin Avro'luk ödülü ülkedeki genç sığınmacılara yönelik bir projeye bağışladı.

65 yaşındaki ünlü müzisyenin desteklediği 'Songlines' adlı proje, genç sığınmacılara entegrasyonunu müzik ile teşvik ediyor.

Şubat ayında ödülü kazanan Sting, müziğin köprü işlevini görebileceğini söylüyor ve "Bu proje, genç sığınmacılara toplumun bir parçası olmaları konusunda müziğin önemli rol oynayabileceğini gösteriyor" şeklinde konuşuyor.

Songlines girişimi özellikle İsveç'te sığınmacı yurtlarında kalan Afgan, Suriyeli ve Eritreli gençler ile çalışıyor. Sting'den gelen bağış ile müzik kamplarının organize edilmesi, konserler düzenlenmesi ve sığınmacılar için enstrüman satın alınması planlanıyor.

1992 yılından bu yana dağıtılan Polar Müzik Ödülleri, her yıl bir çağdaş müzisyene ve bir de klasik müzik sanatçısına veriliyor. İsveç Kralı tarafından takdim edilen ödüle bu yıl Sting ile birlikte ABD'li caz saksafoncusu Wayne Shorter layık görülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler