‘Komple bir sanatçıydı’

Usta sinema ve tiyatro oyuncusu Fikret Hakan dün ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları tarafından uğurlandı.

Yayınlanma: 12.07.2017 - 18:51
Abone Ol google-news

Türk sineması ve tiyatrosunun usta isimlerinden Fikret Hakan için dün saat 14.00’te İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Hakan’ın kızı Elif Hakan, torunu Doğa Atay, sanatçı dostları Nilüfer Aydın, Salih Güney, Nuri Alço, Can Gürzap, Nur Sürer, yakınları ve sevenleri katıldı. Veda töreni sırasında konferans salonunun neredeyse yarıdan fazlasının boş kalması ‘vefasızlık’ olarak yorumlandı. Anma töreni Fikret Hakan’ın hayatını konu alan videonun perdeye yansıtılmasıyla başladı. Daha sonra Hakan’ın ailesi ve sanatçı dostları Nilüfer Aydan, Salih Güney, Nuri Alço, Can Gürzap, Nur Sürer sırasıyla kürsüye çıkıp anılarını paylaştı.

Derin kayıp

İlk olarak konuşan Fikret Hakan’ın torunu Doğa Atay, “Bu acı günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Benim dedem sadece bir sinema oyuncusu değil; aynı zamanda bir şair, öykü yazarı ve tiyatro oyuncusuydu. Kısaca komple bir sanatçıydı. Böyle değerli bir insanı yitirmek sadece biz ailesi değil aynı zamanda tüm Türkiye için de derin bir kayıp” dedi.

‘Yarımı kaybettim’

Hakan’ın hayat arkadaşı Tijen Kılıç ve kızı Elif Hakan kürsüde duygusal anlar yaşadı. Elif Hakan gözyaşları içinde “Her kız çocuğu babasına âşıktır, babasına hayrandır. Benim babamın yüzü güzeldi, gülüşü güzeldi, yüreği güzeldi. Huzur içinde uyu birtanem” diye konuştu. Kılıç ise “O benim 32 yıllık hayat arkadaşım. Onu kaybettim, canımı kaybettim, yarımı kaybettim. Işıklar içinde uyusun. Onun dediği gibi o da benim hayatımı güzelleştirdi” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Fikret Hakan’ın tabutu salondakiler tarafından omuzlara alınarak sahneden indirildi. Sanatçının cenazesi ikindi namazını müteakip Levent Camii’nde düzenlenen törene getirilirken, cami avlusu Hakan’ın sevenleriyle doldu. Ailesi ve yakınlarının taziyeleri kabul ettiği; sinema oyuncusu Nuri Alço, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen ve Aydemir Akbaş gibi çok sayıda ünlü ismin katıldığı cenaze töreni sonrası Hakan’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Kültür Bakanı'ndan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da Hakan’ın ölümü ardından taziye mesajı paylaştı. Avcı, “Devlet Sanatçısı unvanının yanı sıra pek çok seçkin ödülün de sahibi olan Fikret Hakan, rol aldığı her eserde büyük bir başarıyla çizdiği unutulmaz karakterlerle milli hafızamızda, sinema, tiyatro ve televizyon tarihimizde çok seçkin bir yer edinmiştir” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler