Türkan Saylan anısına belgesel: “Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır”

Nebil Özgentürk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 25. kuruluş yıldönümü ve Türkan Saylan anısına hazırladığı “Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır” belgeselinin Soma faciası nedeniyle ertelenen galası, Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri’nin de sahiplerini bulacağı, gecede gerçekleşecek.

Yayınlanma: 03.06.2014 - 12:45
Abone Ol google-news

3 Haziran Salı akşamı saat, 18.30’da, Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde gösterilecek “Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır” belgeseli, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 25. kuruluş yıldönümü ve 20 yıl kesintisiz başkanlığını sürdüren Türkan Saylan anısına Nebil Özgentürk tarafından büyük bir titizlikle hazırlandı. Saylan'ın hayatından kesitlerin de yer aldığı belgesele muhteşem anlatımıyla hayat veren isim ise usta oyuncu Çetin Tekindor. Derneğin kuruluş günlerinden, Türkan Saylan'ın uğradığı haksızlıklara, Ergenekon baskınlarından,  çağdaş bir Türkiye için başlatılan eğitim seferberliğine kadar, onlarca öykünün yer aldığı belgesel; ilk kez gün ışığına çıkan kayıtlar, belgeler ve fotoğraflarla da Türkiye yakın tarihini mercek altına alıyor. Çeyrek asıra damgasını vuran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin verdiği burslarla değişen hayatlar ve açan kardelenler de belgesel boyunca izleyicinin elini hiç bırakmıyor.

Çağdaşlık için çeyrek asırlık bir mücadelenin köşe taşlarını, çarpıcı öykülerle hafızalara kazıyan “Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır”; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği neferlerini bir araya getiren neydi?”, “Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Harbiye Orduevi’nde yapılan o toplantıda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine ne söyledi?”, “Ergenekon baskınında Türkan Saylan'ın evinde ve dernek binasında o gün neler yaşandı?", “Türkan Saylan'ın uğradığı haksızlıklar, yıllardır mücadele ettiği kanser hastalığını nasıl tetikledi?”, “Karanlık odaklar, çağdaşlık yolunda yürüyen derneği nasıl ve neden engellemeye çalıştı?", “Kar fırtınalarının ardından, yüz binlerce Kardelen nasıl açtı?” gibi herkesin merak ettiği soruların cevaplarını veriyor.

Nebil Özgentürk'ün yazıp, yönettiği, “Çağdaşlık İçin Çeyrek Asır"  belgeselinin araştırma ve koordinatörlüğü, Melda Davran Berat Günçıkan’a, yapım koordinatörlüğü Aslan Tayfun Alkan’a, yardımcı yönetmenliği Murat Karakuş’a, müzikleri Can Atilla’ya ait. Editörlüğünü Ezgi Evcil’in üstlendiği belgesele sesiyle hayat veren isim ise usta oyuncu Çetin Tekindor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler