Ovacık Sanat Günleri’ne OHAL iptali

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 24 Temmuz-30 Temmuz arasında yapılması planlanan 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri’ne OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 21:25
Abone Ol google-news

“Komünist” Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Yasaklar bir araya gelişimizi engelleyemez. Biz buna rağmen dostlarımızı Dersim’e çağırıyoruz. Toplumdan dostlarımızla ve sanatçılarımızla bir araya gelip vadileri ovaları gezeceğiz, sanat konuşacağız, eğleneceğiz, doğa sorunlarına dikkat çekeceğiz. Baskılara inat yaşasın sanat’ diyoruz” dedi.


Tunceli Valiliğ’nin geçen hafta 17. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ni OHAL gerekçesiyle engellemesinin ardından Türkiye’nin tek komünist belediye başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Ovacık ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlemek istediği 1. Uluslararası Ovacık Sanat Günleri’ne de izin verilmedi. Gazetemize konuşann Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Birkaç aydır sarf edilen bir emek ve Türkiye’nin her yerinden rağbet vardı. Sanatla buluşacağımız ve Batı’yla Doğu’nun bir araya geleceği bir etkinlik olacaktı. Son dakikada OHAL’i ve güvenliği gerekçe göstererek iptal ettiler. Tam anlamıyla bir iptal de değil, kendi programlarını dayattılar. ‘Atölyeleri sokakta yapmayacaksınız, içeride yapacaksınız’ dediler. Biz de, programımızın sokakla halkla buluşması gerektiğini ve içeri hapsedilmesini kabul etmeyeceğimizi söyledik” diye konuştu. “Biz yoksuldan, halktan yana siyaset yapan insanlarız. Yasaklar bir araya gelişimizi engelleyemez” diyen Maçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Biz buna rağmen dostlarımızı Dersim’e çağırıyoruz. Toplumdan dostlarımızla ve sanatçılarımızla bir araya gelip vadileri ovaları gezeceğiz, sanat konuşacağız, eğleneceğiz, doğa sorunlarına dikkat çekeceğiz. Türkiye’nin herhangi bir yerinden gelecek dostlarımızın bizlerle buluşmasına engel olmak gibi bir haklarının olmadığını söylüyoruz. ‘Baskılara inat yaşasın sanat’ diyoruz.”

Sanatçılar, gazeteciler ve akademisyenler destek vermişti

Uluslararası Ovacık Sanat Günleri kapsamında konserden söyleşiye, tiyatrodan müziğe, sinemadan fotoğrafa, doğa gezisinden çocuk ve sağlık atölyesine kadar çok sayıda etkinlik düzenlenmesi planlanıyordu. Etkinliklere sanatçılar Erdal Erzincan, Menderes Samancılar, Feryal Öney, gazeteciler Banu Güven, Ertuğrul Mavioğlu, yazar Sunay Akın ve ademisyen Sibel Özbudun da katılacaktı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler