Bienale bu yıl 55 sanatçı katılacak

15. İstanbul Bienali’ne katılacak isimler belli oldu. Bienal, 16 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 05:38
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek 15’inci İstanbul Bienali 16 Eylül - 12 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. Sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde yapılacak olan “İyi Bir Komşu” başlıklı bienalde, 32 ülkeden 55 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilenecek. 15 İstanbul Bienali, İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı gibi daha önce de İstanbul bienallerine ev sahipliği yapan mekânların yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te yer alan Yoğunluk Sanatçı Atölyesi gibi konut özelliği taşıyan mekânlara yayılacak. Türkiye’den 10 sanatçının işlerinin yer alacağı bienal için 30 sanatçı yeni iş üretecek.

Açıklanan sanatçıların isimleri ise şöyle: Heba Y. Amin, Mark Dion, Jonah Freeman & Justin Lowe, Kasia Fudakowski, Pedro Gómez-Egaña, Lungiswa Gqunta, Andrea Joyce Heimer, Morag Keil & Georgie Nettell, Olaf Metzel, Mahmoud Obaidi, Henrik Olesen, Erkan Özgen, Leander Schönweger, Dan Stockholm, Ali Taptıki, Bilal Yılmaz, Volkan Aslan, Alper Aydın, Monica Bonvicini, Louise Bourgeois, Latifa Echakhch, Candeğer Furtun, Kim Heecheon, Mirak Jamal, Fernando Lanhas, Victor Leguy, Klara Lidén, Mahmoud Obaidi, Lydia Ourahmane, Rayyane Tabet, Young-Jun Tak, Kaari Upson, Kemang Wa Lehulere, Yonamine, Xiao Yu, Mahmoud Khaled, Adel Abdessemed, Njideka Akunyili Crosby, Alejandro Almanza Pereda, Berlinde De Bruyckere, Vajiko Chachkhiani, Gözde İlkin, Liliana Maresca, Lee Miller, Aude Pariset, Sim Chi Yin, Dayanita Singh, Tatiana Trouvé, Tsang Kin- Wah, Andra Ursuta, Kaari Upson, Monica Bonvicini, Stephen G. Rhodes,Tuğçe Tunai, Burçak Bingöl, Lukas Wassmann.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler