‘Karikatürlü Ev’lere bir yenisi daha eklendi

Çizerlerimizden Kamil Masaracı’nın önderliğinde; Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı ‘Kırkpınar Karikatürlü Ev’ açıldı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 22:11
Abone Ol google-news

Gazetemiz çizerlerinden Kamil Masaracı’nın önderliğinde; Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı “Kırkpınar Karikatürlü Ev” açıldı. Türkiye’nin 10. Karikatürlü Evi’nin açılışına Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, oyuncu Can Gürzap, Katsak sanat grubu olarak Gaye Çağlayan, Güzin Fil, karikatürist Kamil Masaracı ve Gülay Batur katıldı. İlki 2008 yılında Karaburun’da açılan Karikatürlü Ev 9 yılda Milas Turhan Selçuk (İzmir), İskenderun, Küçükkuyu Emin Güleli (Çanakkale), Tepebaşı Atila Özer (Eskişehir), Ayvalık Oktay Ekinci, Avanos, Defne (Hatay), Seferihisar ve son olarak Kırkpınar Karikatürlü Ev’lerini açarak sayısını 10’a yükseltti. Yeni Karikatürlü Ev’in müjdesini veren Kamil Masarası, 11’inci evin ise Sonbahar’da İzmir Bornova’da açılacağını belirtti. “Karikatürlü Ev” projesi, çocuk ve genç çizerleri erkenden keşfetmeyi ve onlara destek olmayı amaçlıyor.

Sergi açılışında konuşan Kamil Masaracı, Karikatürlü Ev ihtiyacının nereden doğduğunu şu sözlerle anlatıyor: “Biliyordum ki ülkemde ve dünyada karikatür çizmek isteyen hevesli çocuklar ve gençler vardı. Gene tahmin ediyorum ki dünyada ve biliyorum ki ülkemde unutulan sanatçılar vardı. Onların hatırlandığı yerlere gereksinim vardı. Ve bu yerleri ziyaret etmek isteyen birçok insanın beklediğini biliyordum. Bu yerler Karikatürlü Ev’ler olabilirdi. Oldu da!”,

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “çizgi” tanımı üzerinden karikatü anlatan Masaracı “Bedri Rahmi Eyüboğlu diyor ki ‘Çizgi deyince aklınıza ilk gelen ne ise onu kastediyorum. Bir kurşun kalemin ucundan çıkan da çizgi, bir kibrit çöpünü mürekkebe daldırarak çizdiğimiz de çizgi... Kısacası yeryüzünde ne kadar insan varsa o kadar da çizgi var...’ Biz de diyoruz ki yeryüzündeki çizgilerin bir kısmıyla karikatür çizelim çocuklarla... Gülmece sözle, yazıyla ve müzikle yapılır da çizgiyle yapılmaz mı? Düşünçelerimizi, duygularımızı, beklentilerimizi, eleştirilerimizi bir bir çizelim.” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon