Şirin Tekeli anısına araştırma ödülü verilecek

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi, yaşamını yitiren feminist yazar Şirin Tekeli anısına araştırma ödülü verecek.

Yayınlanma: 17.08.2017 - 22:14
Abone Ol google-news

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (Su Gender) 13 Haziran’da yitirdiğimiz, Türkiye’de kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmalarının öncülerinden olan Şirin Tekeli adına araştırma ödülü verecek.

Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Şirin Tekeli Araştırma Ödülü”, doktora öğrencileri ile doktora derecesini tamamlamasının üzerinden en fazla 15 yıl geçmiş tüm araştırmacılara açık olacak. Yarışmaya gönderilen araştırma önerileri, üniversiteler arası bir seçici kurul tarafından uluslararası akademik kriterler temel alınarak değerlendirilecek ve 2017 Seçici Kurulu Yeşim Arat, Fatmagül Berktay, Sibel Irzık, Deniz Kandiyoti ve Ayşe Öncü’den oluşacak. Su Gender ayrıca yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi: “1980’lerden bu yana demokrasi, akademik özgürlük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm alanlarında öncü çalışmalar yapan Şirin Tekeli’nin bıraktığı zengin miras, bugüne kadar birçok araştırmacının, akademisyenin ve aktivistin yoluna ışık tuttu. Bu mirasın yaşaması, paylaşılması ve çeşitlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Şirin Tekeli Araştırma Ödülü ile Türkiye’de toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında araştırma yapanları bir araya getirecek besleyici ve ilham verici bir alan açmayı umuyoruz.” Son başvuru tarihi 1 Kasım olan yarışmayla ilgili detaylı bilgiye sugender.sabanciuniv. edu adresinden ulaşabilir; başvurularınızı elektronik olarak sirintekeliodulu@ sabanciuniv.edu adresi üzerinden yapabilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon