Bir ekmek, bir karanfil; bir fidan

Söz ve müziğin grup üyeleri Kerem Ulaş Dönmez’le Ezgi Erdem’e ait olduğu şarkının klibine Hilmi Yarayıcı, Ahmet Mümtaz Taylan, Nejat Yavaşoğulları, Serdal Genç, Güven Erkin Erkal, Derya Köroğlu gibi isimler destek verdi.

Yayınlanma: 09.06.2014 - 09:37
Abone Ol google-news

Gezi Direniş'i sürecinde 16 Haziran 2013 tarihinde evinden çıkıp ekmek almaya giderken polis tarafından gaz kapsülü ile başından vurulup 269 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve 11 Mart 2014 tarihinde 16 kiloya düşmüş halde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın hatırası için yapılanlara bir yenisi daha eklendi. Maske grubunun Berkin’e ithafen bestelediği “Rüya” adlı şarkının klibi internette yayınlandı ve her gün binlerce kişi tarafından izleniyor.

Berkin’in 16 kiloya düştüğünü öğrendiklerinde “Rüya” adlı şarkılarını yazdıklarını belirten Maske grubundan Kerem Ulaş Dönmez, “Berkin henüz hayattaydı. Uyanacak umudu vardı içimizde. Uyandığında Berkin’e dinletmek istiyorduk, öyle yazdık. 11 Mart günü sabaha kadar şarkıya çalıştık. Sosyal medyayla ilişkimizi kesmiştik. Sabah internete girdiğimizde Berkin’i kaybettiğimizi öğrendik. Bir şey çöktü üzerimize, vazgeçer gibiydik şarkıdan. Fakat sonra dedik ki üzerimizdeki bu yıkılmış durumu bir an önce atmalıyız ve Berkin gibi dostlarımızın adının anılacağı güzel şeyler yapmalıyız” diyor.

Berkin Elvan anısına: Bir ekmek, bir karanfil; bir fidan - VİDEO

Berkin için ağlayabilenler ağladı; ağlayamayanlar sprey boyalarla döktü içindekileri; sloganlarla, köşe yazılarıyla, resimlerler, şarkılarla... 269 gün gram gram eriyen çocuğun devleştiğini gördük bu süreçte. O devi de ancak yüz binler taşıyabilirdi, öyle oldu. O dev bedenle ilgili sorumluluk duygusu, onun için yapılan işlere herkesin el vermesini sağlıyor. Bu nedenle geçen hafta Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosu’nda ilk gösterimi yapılan “Rüya” şarkısının klibine el verenler de çok fazla. Söz ve müziğin grup üyeleri Kerem Ulaş Dönmez’le Ezgi Erdem’e ait olduğu şarkının klibine Hilmi Yarayıcı, Ahmet Mümtaz Taylan, Nejat Yavaşoğulları, Serdal Genç, Güven Erkin Erkal, Ayçin İnci, Derya Köroğlu, Elçin Özsoy, İnanç Konukçu, Serkan Çeliköz ve Kocamustafapaşa Dayanışması destek olanlardan bazıları. Klibi Mustafa Serbes yönetirken görüntü yönetmenliğini de Onur Kocatürk üstleniyor.

Öylesine işlemiş ki Berkin insanların içine; adı, silueti, hatırası geçtiğinde notalar İngiltere yolculuğuna çıkmış. Flat Müzik yapımı şarkının prodüktörü Ender Balcı, Berkin Elvan için en iyisini yapmak istemiş ve şarkının mastering’i için Adele, Norah Jones, Depeche Mode gibi sanatçı ve gruplarla çalışmış Kevin Paul’e kadar gitmiş. Bu nedenle kayıt gayet kaliteli.

“Benim çocuğum olsaydı bu kadar metanetli olamazdım” diyen onca insanın gıptayla baktığı Sami Elvan da klipte yer alıyor. Klipte, bu aile için fırından ekmek istemenin burun sızlatan bir durum olduğunu düşünmüş olmalılar ki klibe el veren sanatçılar taşıyor ekmeği Sami Elvan’a. Sami Elvan kendisine taşınan ekmeği karanfil sepetinin içinden alıyor. Neler hissetti bilinmez Sami Elvan senaryoya uyarken; onun hissettiklerini anlamaya çalışmak bile yürek yakıcı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler