Fatma Girik: Ülkemizin kültürüne ihanet

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Fatma Girik, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Ulusal Yarışma’nın kaldırılmasına sert tepki gösterdi. Girik, “Bu festival geleneğini yok saymak, ülkemizin kültürüne ihanettir” diye konuştu.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 20:58
Abone Ol google-news

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nden ‘Ulusal Yarışma’ kategorisinin kaldırılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Fatma Girik, değişiklikle ilgili sert tepki gösterdi. Girik’in görüşleri, Sine-Sen hesabından paylaşıldı.

“Bir karenin 100 yıllık hatırı vardır. 100 yıllık aşk, Türkiye’de sinema ve seyirci ilişkisi” diyen Girik, bu değişiklikle bütün sinema tarihimizin, 100 yıllık aşkın inkâr edildiğini belirterek, “Bu festival geleneğini yok saymak, ülkemizin kültürüne de ihanettir. Kaldı ki biz uluslararası festivallere katılma başarısını elde etme zenginliğini göstermiş bir sinemanın gücüyüz. Derdimiz uluslararası festivallere karşı olmak değil. Başka bir organizasyon da yapılabilir ama bu Antalya Film Festivali’mizin isminden ‘ulusal’ kelimesinin kaldırılmasını gerektirmez” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler