Sahaflar ilk kez Piyalepaşa’da

Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri 9 - 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yayınlanma: 30.08.2017 - 18:53
Abone Ol google-news

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki tarihi Piyalepaşa semti, sanatseverleri “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”nde ağırlayacak.

9-16 Eylül tarihlerinde Piyalepaşa İstanbul Satış Ofisi ilk kez gerçekleştirilecek festivalin geleneksel hale gelmesi ve semte hareketlilik katması için çaba sarf ediliyor. Etkinlikte 20’yi aşkın sahaf standı bulunurken değerli yazarların söyleşileri ve kitap müzayedeleri de gerçekleştirilecek. Ayrıca Nâzım Hikmet’in evinden getirilmiş kitaplar da “Sahaf Günleri”nde olacak.

Sahaflar Birliği Derneği ile birlikte organizasyonu düzenleyecek olan Piyalepaşa İstanbul’un genel müdürü Kaan Yücel, “Kökleri 500 yıl öncesine uzanan Beyoğlu ve tarihi Piyalepaşa semtinin köklü geçmişine ve değerlerine katkıda bulunmayı çok önemli buluyoruz. Sahaf günlerini hayata geçirme sebebimiz geçmişle geleceği buluşturan güzel bir köprü kurması ve Çinde olduğumuz dijital dünyadan kısa bir süre olsa da bizi uzaklaştırması” diyerek temanın neden “sahaf günleri” olduğunu açıklıyor.

İstanbul Sahaf Günleri’ni geleneksel hale getirmek isteğiyle yola çıktıklarını belirten Kaan Yücel, “Amacımız önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği çeşitlendirerek devam ettirmek. Piyalepaşa İstanbul kültür sanatın farklı alanlarında buluşma noktası olacak” ifadelerini kullanıyor.

Yücel, Sahaflar Birliği Derneği’nin projeye heyecanla yaklaştığını belirtirken, dernek başkanı Nedret İşli, “Eskiye değer veren, kültürümüze ve köklü geçmişimize sahip çıkan bu tür projelerin varlığı bizleri mutlu ediyor.

Kurumların bulundukları semtlere bu şekilde katkıda bulunmaları hem o semtin daha da değer kazanmasına vesile oluyor hem de bizim gibi bu konuya gönül vermiş kişilerin kitapseverlerle farklı platformlarda buluşmasına olanak sağlıyor” şeklinde konuştu. Öte yandan etkinlik için saat 10.00- 22.00 arasında Taksim ve Beşiktaş’tan Piyalepaşa İstanbul’a ring seferleri yapacak bir servis de hizmet verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler