Kadıköy’ü ‘’Tasarım’’ Onay’dan piyano resitali

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Akademisi ve Festivali, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın piyano resitali ile başladı.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 21:55
Abone Ol google-news

14 Eylül tarihine kadar sürecek olan etkinliğin açılış konseri, klasik müziğin unutulmaz bestecisi Adnan Saygun’un doğum gününe de denk gelince, hocası Saygun’un dünya çapındaki en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Gülsin Onay’ın piyano resitali ile büyük anlam kazandı.

Gülsin Onay’ın Çeşme’deki konserini, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Mimar Sinan Üniversitesi Yaylı Çalgılar Ana Sanat Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem İyicil, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Başkanı Filiz Eczacıbaşı ve çok sayıda sanatsever izledi.

Onay, Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilen açılış konserinde; Johann Sebastian Bach, Ludwig Van Beethoven, George Enescu ve Franz Liszt’in yapıtlarını piyanosuyla yorumladı. Sanatçı, konserinin son bölümünde ise genç yetenek, Ankara Bilkent Konservatuvarı öğrencisi, 15 yaşındaki Tuna Bilgin’i sahneye davet ederek, Adnan Saygun’un bir piyano sonatını çaldırttı. Tuna Bilgin’in yorumu seyircilerden büyük alkış aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler