Ressam Cem Cemal İşyapar’ın ‘Hoş Bulduk’ Resim Sergisi Üzerine: ‘Bir insanda birkaç yüz’

Cem Cemal İşyapar’ın sergisi 23 Eylül’de Nişantaşı Galeri İdil’de açılacak.

Yayınlanma: 17.09.2017 - 21:51
Abone Ol google-news

“Ne çok insan yüzü varmış da hiç farkına varmamışım. Bir sürü insan var, fakat yüzler daha da fazla; çünkü her insanın yüzü birkaç tane. Aynı yüzü yıllar yılı taşıyanlar var; tabii eskir bu yüz, kirlenir, kıvrımlarından açılır, yolculukta giyilen eldivenler gibi bollaşır. Tutumlu, basit kimselerdir bu gibiler; yüzlerini değiştirmez, temizlemeye bile vermezler. Nesi varmış derler ve kim onlara bunun aksini kanıtlayabilir? Şimdi madem birçok yüzleri var, ötekilerini ne yaparlar sorusu gelir akla. Saklarlar. Çocukları kullansın. ” (Rainer Maria Rilke’nin Malte Laurids Brigge’nin Notları adlı kitabından.)

Toplamda 50 eser

Bu cümleleri okuduğumda hissettiklerim ressam Cem Cemal İşyapar’ın vurucu, çarpıcı bir o kadar da düşündürücü “çoklu yüzlerini” gördüğümde hissettiklerimle örtüştü. Sanatçının desenlerinin bir bölümünü, bir kısmı tek hamlede çıkmış “çoklu yüzler” oluşturmakta. Aslında, eserlerinin temelini, saklı ama çok güçlü ifadeler ve özgün çizginin farkıyla karşımıza koyduğu desenler oluşturur desek yanlış olmaz sanırım. Cem Cemal İşyapar, “kendisi” gibi sanat yapan, son derece özgün, bir o kadar da üretken bir sanatçı. Resminin ana konusu olan insan figürü, anatomi bilgisinin derinliğiyle izleyenin aklında kalan etkileyici formlara dönüşüyor. Kendine özgü fırça darbeleri ve kalem hareketleriyle Türk resim sanatı içinde hak ettiği yeri alacağına inanıyorum.

Cem Cemal İşyapar, farklı tekniklerle çalıştığı elli eserin sanatseverlerle buluşacağı, Nişantaşı Galeri İdil’de 23 Eylül’de açılacak, iki hafta boyunca izlenebilecek olan dördüncü kişisel sergisiyle kendisine “Hoş geldin” diyenlere “Hoş bulduk” demeye hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler