Sait Günel'in yeni sergisi 'Yaratının ruhu' Ayn Art Gallery'de

Sait Günel’in Solo sergisi "YARATININ RUHU", AYN Art Gallery’de açılıyor. 7 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında açık kalacak sergide Günel’in akrilik ve yağlıboya eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 18.09.2017 - 12:21
Abone Ol google-news

Sanat çalışmalarına Almanya, Hollanda ve Türkiye üçgeninde devam eden Günel, solo sergisinde gerçeği yer yer deforme ederek dokusal soyutlamaya ulaşan sanatçı ayrıca yer çekiminden kurtulmuş devinimin hızı, dokulu yüzeylerde yer alan saf renkli formlar, klasikten gelen gelenekçi yaklaşım ve mekansızlaşma gibi ögelere de eserlerinde yer veriyor.  

Resmin öze ilişkin olduğuna inanan ve bu sebeple sıklıkla "Boyayla resim yapılmaz" cümlesini dile getiren Günel, renk ve leke ilişkisinin bütünselliğine inandığını, bu ilişkiyi yaratıcılığın asi ve kışkırtıcı yanını vurgulamak için de kullandığını söylüyor.  Bu bakış açısıyla sergisinin ismini "YARATININ RUHU" koyan Günel sergi hakkında: ‘Resimlerime, bir kaç istisna dışında sergilerime de isim vermem. İzleyenin fantastik dünyasını kısıtlamaktan çekinirim. Atölyede uzun uğraşlarla ortaya çıkan, resimlerle izleyenlerin arasında durmamak adına böyle bir tavır alırım. Son yıllarda giderek daha sıklıkla vurguladığım kavramlar; içerik, öz, estetik değersizleştirip, bizi kuşatan basitliğin hızla yaygınlaşması... Her şeyin özünün boşaltmaya yatkın oluşumuzun etkisi mi var?  diye düşünürüm. Ruhsallık (tinsellik) özünde estetik olanı bulma çabasıdır. "Yaratının ruhu" bu düşüncelerle, kaygılarla hazırlanlanan bir sergi’ diyor.

30 Eylül tarihine dek AYN Art Gallery’de sürecek olan sergi, 10:00-18:00 saatleri arasında izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon