Ve perde...

Kadıköy Emek Tiyatro’su, yeni sezonunu 1 Ekim’de Barış Atay’ın oynadığı Sadece Diktatör oyunu ile açıyor.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 19:30
Abone Ol google-news

Eylül ayı ile birlikte özel tiyatroların bazıları perdesini açarken, bir kısım tiyatro da yeni sezonda sergileyecekleri oyunların prömiyer tarihlerini açıkladı. Birçok ekip yeni oyunlarının prömiyerini ekimde yapacak, diğer yandan geçen sezonlardan oyunlarına da devam edecekler. Tiyatroların (tümü olamamakla birlikte), 2017-2018 sezonunda İstanbul’da sahneleyeceği oyunların derlemesi şöyle:

-KUMBARACI 50: Beyoğlu'ndaki Kumbaracı 50'de Altıdan Sonra Tiyatro oyuncularının yeni sezonda prömiyerini yapacakları oyun, W. Shakespeare'in III. Richard yapıtı. Yeni sezonun yeni oyunlarından Filifu'nun İntikamı 13 Ekim'de, Vahşi Kedinin Saati ise 26 Ekim’de prömiyer yapacak.

-EVDE TİYATRO/METİN ZAKOĞLU: Evde Tiyatro bu sezona “23 Eylül’de Bir Selfiye Ne Dersin” isimli yeni bir oyunla başlıyor. Murat İpek tarafından yazılan oyunu Engin Gürmen yönetirken, Ayşe Kökçü ve Metin Zakoğlu performans sergiliyor.

-KADIKÖY EMEK TİYATROSU:Tiyatro, yeni sezonunu 1 Ekim’de Barış Atay’ın oynadığı Sadece Diktatör oyunu ile açıyor. Onur Arhan’ın yazdığı yapıtı Caner Erdem yönetiyor.

-ALTKAT SANAT: Moda’da yer alan tiyatro, yeni sezonu 19 Eylül’de Kafka’nın ünlü öyküsü Dönüşüm’ü uyarlayarak karşıladı. Oyunu Müge Saut yönetiyor. Nâzım Hikmet’in yapıtı “Sevdalı Bulut” ise Nevzat Süs’ün yönetmenliğinde bu sezon da sahnelenecek.

ASMALI SAHNE:Beyoğlu’ndaki Asmalı Sahne, yeni sezona 19 Eylül’de Sandalye ile “merhaba” dedi. Edward Bond’un yazdığı oyun, Senem Cevher tarafından çevrildi. Öte yandan bir diğer yeni oyun Dave Hanson’dan Godot’yu Beklerken, 4 Ekim’de prömiyer yapacak. Ekim Tunçay Turan tarafından çevrilen oyunu Muharrem Uğurlu yönetti.

-CRAFT TİYATRO:  Avrupa Yakası’nda Taksim, Anadolu’da Kadıköy’de yer alan Craft Tiyatro, yeni sezona geçen seneden devam eden iki oyunla başlıyor. Craft, 21 Eylül’de Yen ile sezonunu açıyor. Anna Jordan’ın yapıtını Fatih Gençkal ve Zeyneb Gültekin çevirirken, oyunu Çağ Çalışkur yönetiyor. Bir hafta sonra 28 Eylül’de Yutmak sahnelenecek. Stef Smith’in yazdığı, Çağ Çalışkur’un çevirdiği oyunun yönetmeni İbrahim Çiçek.

-ENTROPİ SAHNE: Kadıköy, Bahariye’deki sahne 1 Ekim’de Nâzım Hikmet’in Ran yapıtıyla yeni sezona başlayacak. Yurdaer Okur, sahneye uyarladığı oyunda aynı zamanda performans gösterecek. Öte yandan Entropi Sahne’de 6-7 Ekim’de Dejan Dukovski’nin Boş Şehir’i, yine Yurdaer Okur’un yönetiminde oynanacak. Ayrıca Juan Mayorga’nın yapıtı Ebedi Barış, bu sene de sahnelenmeye devam edecek.

-KUZGUNCUK SANAT TİYATROSU: Üsküdar’daki tiyatro 27 Eylül’de Araf isimli oyunla sezonu açıyor. İzleyiciye farklı bir deneyim yaşatan oyunun seyirci sayısı 10 kişiyle sınırlı. Ariel Dorfman’ın yapıtını A.Feyzi Korur çevirirken, Doğuş Elden yönetiyor.

-SAHNE TATAVLA: Beyoğlu’ndaki tiyatro, daha önce 1 Ekim’de prömiyerini yapacağını duyurduğu Rahvan Giden Atlılar’ın oyuncu Edip Tepeli’nin set takvimi nedeniyle ekim ayında oynanamayacağını açıkladı. Diğer yandan, Tatavla Tiyatro’da halihazırdaki 4 prodüksiyon olan Allahaısmarladık Cumhuriyet, Antigone, 3 Kadın Bin Turna ve Aktör Kean sahnelenmeye devam edecek. Rahvan Giden Atlılar için biletlerini almış olan seyircilerin biletleri bu oyunlarda geçerli olacak.

-MODA SAHNESİ: Kadıköy’deki tiyatro William Shakespeare ile 4 Ekim’de yeni sezona adım atıyor. Emine Ayhan’ın çevirdiği Fırtına’yı Kemal Aydoğan yönetiyor.

-ALTERNATİF SAHNE: Şişli Bomonti’de yer alan Alternatif Sahne, 7 Ekim’de “İkide 1” oyunu ile yeni sezona başlıyor.

-OYUN ATÖLYESİ: Provaları devam eden yeni sezonun yeni oyunu Woyzeck’in prömiyer tarihi henüz belli değil. Georg Büchner’in yapıtını Haluk Bilginer çevirirken Muharrem Özcan yönetecek. Öte yandan 2 sezondur gösterimde olan Pencere, sahnelenmeye devam ediyor. David Hare’nin Skylight isimli oyunundan Haluk Bilginer’in çevirdiği Pencere’yi Birkan Uz yönetiyor. Oynayanlar ise Esra Bezen Bilgin, Haluk Bilginer ve Kürşat Demir.

-BABA SAHNE: Kadıköy, Caferağa’daki Baba Sahne, 6 Ekim’de Bir Baba Hamlet ile kapılarını açıyor. Sebastien Seidel’in yapıtını Yücel Erten çevirirken, Emrah Eren yönetiyor. Oyuncular ise Şevkeet Çoruh ve Murat Akkoyunlu.

-DURU TİYATRO: Kadıköy’ün diğer tiyatrolarından Duru, yeni sezona geçen senelerden sahnelenmeye devam edecek oyunu İki Bekâr ile sezonu açıyor. Oyun, 6 ve 21 Ekim’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde gösterilecek.

-KÜÇÜK SALON: Kadıköy’deki Küçük Salon, yeni sezona 3 yeni oyunla başlayacak. Tarihleri belli olan yeni oyunlardan ilki Anthony Burgess’in kült eseri “Otomatik Portakal.” Emre Tandoğan tarafından uyarlanan oyun 4-6-11-19-25 Ekim’de seyirci karşısına çıkacak. Ekim ayı içerisinde sahnelenecek diğer oyunlar Dostoyevski’nin Karamazov Kardeşler’i ile “Angina Pektoris.”

-TİYATRO AK’LA KARA: Kadıköy, Bahariye’deki tiyatro, bu sezon yeni oyun olarak “Kadın Aklı, Erkek Aklı” ve Kerem Kobanbay’ın yazıp, Murat Sarı’nın yönettiği “Üç Dâhi”yi sahneleyecekler. Provaları devam eden oyunların prömiyer tarihi belli değil.

-BİTİYATRO: Asa Lind tarafından yazılan, Mehmet Ali Nuroğlu’nun yönettiği Kumkurdu, BiTiyatro’nun yeni oyunlarından. Provaları süren oyunun prömiyer tarihi belli değil. Aynı şekilde prömiyer tarihi henüz açıklanmayan diğer oyunlar Hiçbir Şeyim Yok ve Marmelat Şapkalı Adam.,

-TİYATROADAM: Bertol Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi adlı yapıtı, Can Yücel’in çevirisiyle Tiyatroadam tarafından yeni sezonda sahnelenecek. Ümit Aydoğdu’nun yönettiği oyun prömiyerini 11 Ekim’de Baba Sahne’de yapacak.

-DASDAS SAHNE: Geçen sezon açılan Ataşehir’deki DasDas’ta Joseph K., Kayıp El ve Alacakaranlık Kuşağı 2. sezonlarını oynayacak. Marius Von Bayenburg’un yazıp İbrahim Selim’in yönettiği Çirkin 5 Ekim’de sahnelenecek. Laura Eason’ın yazdığı, İlksen Başarır’ın çevirdiği ve Volkan Yosunlu’nun yönettiği Çok Satanlar ise 28 Eylül’de oynanmaya başlayacak yeni oyunlardan

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler