Fotoğraf şenliği...

Her yıl, Türkiye’den ve dünyadan 50’den fazla fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 30 Eylül’de kapılarını dördüncü kez açıyor. 22 Ekim’e kadar sürecek olan festival kapsamında sergilerin yanı sıra; panel, yuvarlak masa tartışmaları, ustalarla sohbet, portfolyo değerlendirmeleri ve kitap imza günü gibi birçok yan etkinlik de düzenlenecek. Fes

Yayınlanma: 21.09.2017 - 23:04
Abone Ol google-news

Fotoistanbul 2017, son dönemin öne çıkan isimlerinden Omar Victor Diop, siyah-beyaz doğa fotoğraflarıyla ünlü Michael Kenna, “Dans Eden Fotoğrafçı” lakabıyla tanınan Youngho Kang başta olmak üzere, Alejandro Chaskielberg, Alex Timmermans, Eddo Hartmann, Serge Najjar, Gyula Soproyni gibi dünyaca ünlü isimlerin aralarında bulunduğu birçok yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da sergileyecek. Ozan Sağdıç, Ahmet Elhan, Ali Alışır, Çerkes Karadağ, Saygun Dura Türkiye’den eserleri festivalde sergilenecek fotoğraf sanatçılarından bazıları. Yakın zamanda kaybettiğimiz usta fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil’in eserleri de festival bünyesinde sergilenecek ve sanatçı ile ilgili bir de söyleşi düzenlenecek.

Festival ayrıca Ahmet Ümit, Bedri Baykam, Cemil Ağacıkoğlu, Murat Germen gibi alanlarının usta isimlerinin katılacağı ve fotoğrafın diğer sanatlarla ilişkisinin tartısılacağı yuvarlak masa tartışmaları, atölyeler ve usta fotoğraf sanatçılarıyla söyleşilere de ev sahipliği yapacak. Ayrıca gelmiş geçmiş en önemli fotoğraf sanatçılarından Robert Capa adına verilen ve fotoğraf dünyasının en prestijli ödülllerinden biri sayılan ‘Robert Capa Uluslararası Büyük Ödülü’ sahibinin eserleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fotoistanbul’da sergilenecek.

Kısa süre içinde uluslarası farkındalık da yaratan Fotoistanbul’un bu yılki onur konuğu Hollanda olacak. Bu kapsamda 5 Hollandalı fotoğrafçı; Alex Timmermans, Annabel Oosteweeghel, Marieke van der Velden, Eddo Hartmann ve Peter Edel festivalde sergileriyle yer alacaklar.

Fotoistanbul’un bu seneki mekânları Beşiktaş meydan ve sokaklarının yanı sıra; Ortaköy Yetimhanesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Beşiktaş İnovasyon Merkezi ile Art Galerim Bebek, Mixer, Fotoğraf Evi, İstanbul Fotoğraf Galerisi, O’Art, Gama ve Fototrek Fotoğraf Merkezi gibi galeriler olacak.

 #Fotoistanbul2017 Instagram yarışması ikinci etabında

Festivalin bu yıl Lomography Türkiye ve mobil fotoğraf topluluğu Hart Collective işbirliği ile düzenlenen Instagram yarışması ikinci aşamasına geldi. Instagram üzerinden yapılan başvurular arasından Hart Collective jürisinin yaptığı seçim sonrasında finale kalan 50 fotoğraf, 06-28 Eylül tarihleri arasında Fotoistanbul’un facebook.com/fotoistanbultr adresindeki Facebook sayfasında oylanacak. 50 finalistin fotoğrafları festival kapsamında da sergilenirken, Facebook halkoylamasıyla seçilecek olan ilk 4 kişi de Lomography Türkiye tarafından verilecek çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler