Neşet Ertaş türküleriyle anıldı

“Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün beşinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Ertaş için bir anma töreni de Maltepe’de yapıldı. Gecede Ertaş’ın hayatından kesitlere yer verildi, unutulmaz türküleri seslendirildi.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 22:09
Abone Ol google-news

Unutulmaz halk ozanı Neşet Ertaş ölümünün 5’inci yıldönümünde Yenimahalle’de anıldı. Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahalle Belediyesi ile Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Derneği’nin (HAMOY) ortaklaşa gerçekleştirdiği “Neşet Ertaş Destanı” adlı programa Yenimahalleliler akın etti.

Anma programı, şef Abdullah Gündüz eşliğinde Ertaş’ın hayatının anlatılmasıyla başladı. Daha sonra HAMOY solistleri, “Hep sen mi ağladın, Şu dağlar ulu dağlar, Gönül dağı, Gönül ne gezersin seyran elinde” gibi Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türkülerini seslendirdi. Hep bir ağızdan türkülere eşlik eden vatandaşlar, hareketli parçalarda alkış tutmayı ve oynamayı da ihmal etmedi.

leri selamlayarak konuşma yapan Başkan Yaşar, “Bizler bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak halk ozanlarımızın ezgileri ile büyüdük” dedi. Sözlerine devam eden Yaşar, “Neşet Ertaş bir halk ozanımız. Halk ozanlarımız bizlere birliği, kardeşliği, insan ve çevre sevgisini öğretti. Bize ırk ayrımı yapmamayı, mezhep ayrımı yapmamayı, din ayrımı yapmamayı öğrettiler. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeyi öğrettiler. Hepsinin ruhları şad olsun. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden geldiğince onların ezgilerini ileri taşımak ve sizleri bu ezgilerle yakınlaştırmak, kaynaştırmak için çalışıyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Yaşar, “Neşet Ertaş Kitabı” adlı eserin yazarı Bayram Bilge Tokel’e desteklerinden ötürü çiçek takdim etti.

Bir anma da Maltepe’de yapıldı

Neşet Ertaş için bir anma da Maltepe’de yapıldı.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, Anadolu Ozanlar Derneği’nce (AN-DER) düzenlenen anma programı, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Öznur Tektaş’ın üstlendiği programda, ünlü ozanın hayatından kesitlere yer verildi.

Açılış konuşmasını yapan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı gazeteci-yazar Ünal Kaya, Neşet Ertaş’ın bir ilim adamı olduğunu belirterek, “Ertaş, ayrılık dedi yârinden, vatanından uzak kaldı. Yoksulluk dedi, ‘Ben varlığı görmedim ki, yokluktan şikâyet edeyim’ dedi. Ölüm dedi, aramızdan çekip gitti. Giderken de, ‘Ben bir gün ölürsem öldü demeyin. Bu dünyadan bir garip yoruldu gitti deyin’ dedi. Devlet sanatçılığı ödülü verildi ama almadı. ‘Ben diğer sanatçılardan ayrımcılık olacak bir ödülü alamam. Ben halkımın sanatçısıyım. Bu ödülü alırsam ayrımcılık olur’ dedi” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler