Dursun Akçam anıldı

Öykü ve roman yazarı Dursun Akçam, Kartal Belediyesi’nin desteği ile Yakacık Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile anıldı.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 22:31
Abone Ol google-news

Cilavuz Köy Enstitüsü’nde eğitim gören ve Köy Enstitüsü kaynaklı edebi kişiliklerin önemli isimlerinden biri olan Akçam’ın anıldığı programa Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan’ın yanı sıra eski Cumhuriyet Halk Partisi 24. Dönem Ardahan Eski Milletvekili Ensar Öğüt ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Anma programında Dursun Akçam’ın yaşamının anlatıldığı belgesel gösterimi ve müzik dinletisi yapıldı. Ardahan’da Dursun Akçam’ın adının verildiği bir kültür evinin olduğunu anlatan oğlu Doktor Alper Akçam, babasının çok zor koşullarda eğitim görerek yazı adamı olduğunu söyleyerek Ardahan’daki çocukların Dursun Akçam Kültür Evi’nde rahat bir ortamda kültür ile haşır neşir olduğunu söyledi.

Dursun Akçam’ın köyden kente göç, ezilen insanlar, işçiler, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliği irdeleyen eserleri olduğunu söyleyen Akçam, babasının bu nedenle 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbeleri sırasında eziyet gördüğünü ve yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını söyledi. Anma programına verdiği destek için Kartal Belediyesi’ne de teşekkür eden Akçam’ın konuşmasının ardından anma programı konuşmalar ve müzik dinletisi ile devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler