Pekineller törende Atatürk'ü minnetle andılar

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41.İstanbul Müzik Festivali’nin Gezi direnişi nedeniyle ertelenen ödül töreni ve açılış konseri, 10 Kasım Pazar akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 11.11.2013 - 17:32
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41.İstanbul Müzik Festivali’nin Gezi direnişi nedeniyle ertelenen ödül töreni ve açılış konseri, 10 Kasım Pazar akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.
 
41.İstanbul Müzik Festivali Ödül Töreni, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından tören, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri takdimi ile devam etti.
İstanbul Müzik Festivali’nin “Onur Ödülü” bu yıl, piyano ikilisi olarak sürdürdükleri başarılı uluslararası kariyer ve müzikte ulaştıkları derinlik ve mükemmeliyetin yanı sıra Türkiye'de çoksesliliğin yayılması konusunda yaptıkları değerli çalışmalar ile genç müzisyenlerin eğitim ve gelişimleri yönündeki girişimleri dolayısıyla Güher ve Süher Pekinel’e İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından takdim edildi.

Sahneye çıkmalarıyla salondan çok büyük bir saygı, sevgi alkışı yükselen Pekineller, gençlere yönelik üç müzik girişimlerinin üç yıl gibi kısa sürede getirdiği dünya çapındaki başarılardan duydukları gurur ve mutluluğu ifade ettiler. Bu konserde bu müzisyenlerden biri olan genç kemancı Veriko Çumburidze’nin çalacağını söyleyerek, projelere destek verenlere teşekkür ettiler. Pekineller Atatürk’ün sanata verdiği değeri anahatırlatarak, “Bu vefat gününde O’nu minnetle anıyoruz.” dediler.

Ödül törenin ardından akşam Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın konseri ile devam etti. 7. Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması birincisi, 17 yaşındaki yıldız kemancı Veriko Çumburidze’nin solist olduğu konserde Franz Waxman’ın Carmen Fantezisi seslendirildi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni ayrıca Hector Berlioz'un Fantastik Senfoni'sini yorumladı. BİFO’nun alkışlara yanıtı, bis parçası olarak Bizet’nin ünlü eseri Arlezyen Süiti'ni çalmak oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler