Tiyatro bağımsızlık yapar!

21. İstanbul Tiyatro Festivali 13 Kasım’da başlıyor. Bundan böyle her yıl düzenlenecek olan festivalin en büyük yeniliği ise öğrenci biletlerinin 10 TL’ye indirilmesi oldu.

Yayınlanma: 28.09.2017 - 21:34
Abone Ol google-news

Festivalde öne çıkan yapım ise Shakespeare’in ölümsüz oyunu “III. Richard”. Oyunu, çağdaş tiyatro sahnesinin heyecan verici isimlerinden Thomas Ostermeier sahneleyecek.

Tiyatro bağımsızlık yapar! Bu sloganla seyircilerle buluşacak olan 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı dün açıklandı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festivalde iki hafta boyunca, yurtdışından 6, Türkiye’den 13 olmak üzere 19 tiyatro dans ve performans topluluğunun 55 gösterinin yanı sıra yan etkinlikler de olacak. Festivalde okuma tiyatrosu, söyleşi ve kitap tanıtımları, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz etkinlikler de gerçekleştirilerek.

Festivalin bu yılki en önemli adımlarından biri öğrenci biletlerinin 10 TL’den satışa sunulacak olması. 2002’den bu yana iki yılda bir düzenlenen festival bu yıldan itibaren her sene yapılacak. Toplantının açış konuşmasını yapan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, öğrenci biletlerinin 10 TL’ye düşrülmesiyle ilgili olarak “İKSV’nin hedeflerinden biri, özellikle gençler için etkinliklerinin erişilebilirliğini artırmak ve daha fazla kişinin kültür-sanat yaşamına katılımını sağlamak” diye konuştu. Eczacıbaşı, ayrıca tiyatronun, kendimizi ve dünyamızı farklı bir bakış açısıyla yeniden keşfetmemizi sağlayan, düşüncelerimizi bağımsızlaştıran bir güce sahip olduğunu belirterek “İzleyicilerimizin festival boyunca bu gücü hep hissetmelerini ve doyurucu bir festival dönemi geçirmelerini diliyorum” dedi.

Büyüleyici yapımlar festivalde

Festivalde Antik Yunan tiyatrosunun efsanevi yönetmeni Theodoros Terzopoulos’un kurucusu ve yönetmeni olduğu Attis Tiyatrosu, yedi yıl aradan sonra Bir Daha ile, bu yıl Onur Ödülü’nü alacak olan kural tanımayan koreografileriyle dünya çapında ses getiren Fransız koreograf Angelin Preljocaj ise son eseri Fresk ile izleyicilerle buluşacak. Shakespeare’in ölümsüz oyunu III. Richard ise çağdaş tiyatro sahnesinin heyecan verici isimlerinden Thomas Ostermeier’in yorumuyla sahnelenecek. Festival seyircisinin 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenen Hamlet’teki performansıyla hatırlayacağı Lars Eidinger, III. Richard karakteriyle izleyenleri yine büyüleyecek. Festival programında Türkiye’den ise 13 yapım yer alıyor. Festivalin ilk oyunu çağdaş tiyatro sahnemizin dikkat çekici yönetmenlerinden Serdar Biliş’in güncel yorumu ile Çehov klasiği Martı, Pürtelaş Tiyatro prodüksiyonu ve güçlü oyuncu kadrosuyla seyircisiyle buluşacak.

Festival programında ayrıca; İsviçreli oyun yazarı Friedrich Dürrenmatt’ın yazdığı, usta tiyatrocu Ahmet Mümtaz Taylan yönetmenliğinde Das- Das Sahne prodüksiyonuyla Uyarca, tiyatromuzun büyük ustası Genco Erkal’ın yönettiği ve çağın en can yakıcı derdine değinen Göçmenleeeer de yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler