Büyük ozana saygı duruşu

Fazıl Hüsnü Dağlarca için, ozanın doğduğu yer olan Beşiktaş’ta, Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Dağlarca Şiir Ödülü’nde bir ilk yaşanacak.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 22:14
Abone Ol google-news

Fazıl Hüsnü Dağlarca için, ozanın doğduğu yer olan Beşiktaş’ta, Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez düzenlenecek olan Dağlarca Şiir Ödülü’nde bir ilk yaşanacak. 21 ressam, Dağlarca’nın resim dünyasına olan ilgisine teşekkür için bir araya gelerek yapıtlarını “Resim/Sesim...” sergisinde sergileyecekler. Serginin küratörlerinden aynı zamanda “Dağlarca ile Resim Söylemek” kitabının yazarı da olan ressam Ruşen Eşref Yılmaz, Dağlarca’nın resim sanatıyla ilgisini şu sözlerle açıklıyor: “Bir gün, Dağlarca’ya şu soruyu yöneltmiştim; ‘Neden şiir dışında başka ürünler vermediniz?’ Soruma verdiği yanıt ilginçti: ‘Ben gözlüğümün camını yalnız şiire ayarladım.’ demişti. Yıllar sonra şu kanıya vardım ki; ozanlar ozanı Dağlarca, o ulu gözlüğünün camından resimlere, ressamlara da bakmıştı. Öyle bir bakmıştı ki, hepimizi şaşırtmıştı.”

‘Dağlarca’ya saygı sergisi’

Dağlarca’yı ölümünden kısa bir süre önce tanıyan Sergi Küratörü Ressam Ahmet Özel de Dağlarca’nın resme ilgisine tanık olmuş isimlerden biri: “Şair olmasının yanı sıra büyük filozoftu Dağlarca. Yaşamı boyunca sanatın bütün dallarıyla bağlantı kurmuş ve o alanlarla ilgili derin görüşlerini dostlarıyla paylaşmıştı. Resim onun için en az yazın alanı kadar önemliydi. Avrupa müzelerini dolaşmış, özellikle Hollandalı ressam Rembradt’ın eserlerine olan hayranlığı çevresindeki dostları tarafından bilinirdi. ‘Resim/Sesim...’ Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya saygı sergisi.” Sergi 15-25 Ekim tarihleri arasında Akatlar Kültür Merkezi’nde görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler