Oyuncu Defne Halman’a Onur Ödülü

Uzun yıllardır süren oyunuculuk hayatı nedeniyle Defne Halman, 11. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Onur Ödülü’ne değer görüldü. Bir sanatçı olarak toplumsal sorunlara değinmeyi her zaman kendisine görev bilen oyuncu Halman aldığı ödülü, tutuklu gazetecilere, insan hakları savunucularına, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya adadı.

Yayınlanma: 30.09.2017 - 21:07
Abone Ol google-news

Fas’ta 25-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 11. Salé Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Defne Halman, uzun yıllardır süren oyunculuk hayatı ve “Hayatboyu” adlı filmindeki başarılı performansı nedeniyle Onur Ödülü’ne değer görüldü.

Aslı Özge’nin yazıp yönettiği ‘Hayatboyu’ adlı filminin de gösterildiği festivalde Defne Halman gösterimin ardından basın ve izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Bir sanatçı olarak toplumsal sorunlara değinmeyi her zaman kendisine görev bilen oyuncu Defne Halman aldığı ödülü, insan hakları savunucularına, tutuklu gazetecilere, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya adadı. Halman, “Biz oyuncular, görünürlüğü olan bir meslek ile uğraşıyoruz. Yani toplumun değişik katmanlarına daha kolay ulaşabiliyoruz. Bu nedenle her zaman adalet, eşitlik ve özgürlük talebimi dile getirmeyi kendime görev bildim” dedi.

Özellikle sinemada kadın perspektifinin coğalmasının farklı kültürler ve bakış açıları arasında hoşgörü ve diyalog köprülerinin açıcı işlevinden de bahseden Halman, sinemanın ve kadın hikayelerinin insanların yalıtılmışlık hislerini umuda çevirerek dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğunu belirtti.

Ödüller
Dünya galasını 63. Berlin Film Festivali’nde yapmış olan ‘Hayatboyu’, bir çok uluslarası film festivalinin ardından çeşitli ülkelerde de vizyona girdi. İtalya’nın Lecce kentinde 15. Avrupa Filmleri Festivali’nde, Halman ‘Hayatboyu’ filmindeki rolüyle, Jüri Özel Ödülü ve İtalyan Sinema Yazarları Derneği (SNGCI) tarafından verilen En İyi Oyuncu ödülüne de değer görüldü.

Defne Halman kariyeri boyunca sinema ve televizyon filmleri dışında, 40’ın üzerinde tiyatro oyununda rol almış, Afife Jale ve Sadri Alışık ödülleri dahil bir çok ödüle de değer görülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon