Kırmızı Kedi'den yeni dergi: İpek Yolu

Çin Uluslararası Radyosu ve Kırmızı Kedi Yayınları'nın işbirliğiyle 'İpek Yolu' adlı üç aylık dergi yayın hayatına başladı.

Yayınlanma: 05.10.2017 - 16:43
Abone Ol google-news

Çin Halk Cumhuriyeti'nin (ÇHC) ulusalararası projesi 'Bir Kuşak Bir Yol' çerçevesinde tarihi İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerde başlattığı kültür hamlesinin bir parçası olarak Türkiye'de Çin Uluslararası Radyosu ve Kırmızı Kedi Yayınları'nın işbirliğiyle İpek Yolu adlı üç aylık dergi yayın hayatına başladı.

Kırmızı Kedi Yayınları'nın sahibi Haluk Hepkon'un Sahibi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğü'nü üstlendiği dergide Yayın Yönetmenliği görevini ise Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) eski başkanı ve Çin Uluslararası Radyosu'ndan Türkçe redaktör olarak Beijing'te de çalışmış olan Tunca Arslan üstlendi. Derginin Yayın Kurulu'nda Enis Batur, Cem Gürdeniz, Kamil Erdoğdu ve Altay Atlı'nın yanı sıra ÇHC yurttaşı isimler de yer aldı.

Tanıtımı, 25 Eylül’de İstanbul Çırağan-Kempinski Otel’de düzenlenen “Çin Milli Günü” resepsiyonunda gerçekleşen dergi, Asya kıtasının iki ucunda yer alan iki ülke halkları arasındaki dostluk zincirinde yeni bir halka oluşturma iddiasıyla çıkışını yaptı.

Derginin ilk sayısında Yayın Kurulu üyelerinin yanı sıra Coşkun Aral, Bedia Ceylan Güzelce gibi isimlerin yazıları ile Jorge Luis Borges, Julia Kristeva gibi önemli yazarlardan çeviriler de yer aldı.

Tamamı renkli olarak basılan derginin ilk sayısında 'Geleneksel Çin Sanatı'ndan, 'Çin mutfağı'na ve 'Çin'de spora' dek geniş bir yelpazede yazılar kendisine yer buldu. 15 TL'den satışa sunulan İpek Yolu, Çin kültürünü ve günümüzdeki Çin gerçeğinin ayrıntılarını, kültür, sanat, yaşam, spor ve siyasete dair yorum ve haberlerle ele almayı sürdürecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler