Yaşar Kemal Sanat Günleri Adana’da başladı

Adana Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı’yla bir araya gelerek dünya yazarı Yaşar Kemal’i özellikle de gençlerle buluşturmak için 6 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Yaşar Kemal Sanat Günleri” ni başlattı.

Yayınlanma: 07.10.2017 - 10:56
Abone Ol google-news

Bir ay sürecek etkinliklerde, gençler için yaratıcılıklarını ifade edecekleri, uzman eğitmenler yönetiminde drama, resim ve yaratıcı okuma başlıklı çeşitli atölyeler yapılacak, rekabete yönelmeden çevrelerine, doğaya yeniden bakmaya davet edilecekler. Etkinlikler, 8-9 Kasım’da akademik bir panel, “Yaşar Kemal’in Çukurova’sı fotoğraf sergisi, drama gösterisi, Zülfü Livaneli’nin katılacağı, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi, konser ve söyleşi ile sona erecek.


Yaşar Kemal’i Yeni Kuşaklara Tanıtmak


Dün başlayan etkinliğin basın toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi, halk kültürünü, Anadolu insanının yaşamını derinden ve en güzel anlatan bir kalemdir Yaşar Kemal… Bereketli topraklarımızın bize armağanı, sarı sıcak Çukurova’yı dünyaya açan o güzel hikâyelerin yaklaşık kırk ayrı dilde okunmasını sağlayan bir kalemdir. Yaşar Kemal’i yeni kuşaklara tanıtmak, gerçek değerini doğaya ve insana olan sevgisini, özgür düşünceye verdiği önemi, çok kültürlülüğünün zenginliğine olan inancını, barışa olan tutkusunu bir kez daha dile getirmek için buradayız.” diyerek onun adına yakışan tüm çalışmaları desteklemekten onur duyduklarını ifade etti.

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı, eşi Ayşe Semiha Baban ise, Adana’da düzenledikleri bu ilk Yaşar Kemal Sanat Günleri’nin öğretmenler buluşmasıyla başladığına vurgu yaparak sürekliliğini de ancak öğretmenlerin sağlayacağını söyledi. Baban, “Vakfımızın temel amacı Yaşar Kemal için öncelikli bir değeri yaygınlaştırmak amacıyla yaratıcılığın, özgür ve özerk düşüncenin gelişmesine katkıda bulunmaktır. "Doğa ve insan ilişkilerini anlamak, doğayı yaşamak, günümüzde her zamankinden daha anlamlıdır… Dünyamızdaki çocuklar bu çok kötü koşullar altında yetiştiriliyorlar. Çocuklar doğaya ve insanlara yabancılaşsınlar diye her şey yapılıyor” diyen Yaşar Kemal için yaşayarak ve yaratarak eğitim bir tutku olmuştur” diyerek Seyhan Belediyesinin aynı doğrultudaki çalışmaları yürütme kararlılığını vurguladı.

Sanat günlerinin açılışında ise, 'Eğitimde Yaşar Kemal' i Anla(t)mak' konulu bir panel düzenlendi. Zafer Doruk'un moderatörlüğünü yaptığı panele Feridun Andaç, Prof.Dr. Nimet Ertaş ve Çiğdem Odabaşı konuşmacı olarak katıldı. Açılışa Resim Yarışması Seçici Kurul Başkanı Ahmet Güneştekin de katıldı.


“Yaşar Kemal’in Doğası”


“Yaşar Kemal Sanat Günleri” çerçevesinde “Yaşar Kemal’in Doğası” temalı gençleri rekabete yöneltmeden düzenlenen, Adana’nın tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık bir sergi olacak. Resimler, 24 Ekim tarihinde Seyhan Belediyesi “Yaşar Kemal’in Doğası” Resim Sergisi Düzenleme Kurulu’na teslim edilecek, 8 Kasım’dan itibaren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler